2022-05-29 427 浏览
Happy Friday 收工之後,去左觀塘工廈區附近揾食,The Wave 呢橦大廈有好多食店,今日試左一間質素幾好嘅西餐廳。餐廳環境舒適幾闊落,有好多卡位,坐得好舒服。 裝修有特色吊燈,幾有格調,氣氛唔錯。 💕有dinner set 可以揀,包飲品,沙律,餐湯,加一蚊仲可以叫埋甜品。我哋叫左兩個set唔駛煩。🌟一坐低侍應就好貼心隨即送上一份墨西哥薄脆小食作餐前小食,炸得好香鬆脆,點埋千島醬就perfect。跟住有餐湯同埋沙律。椰菜花忌廉湯,好香濃,有好香的香草同埋胡椒味道。田園沙律,蔬菜幾新鮮爽脆,配埋胡麻醬,食完胃口大開。🌟香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁 $268份量十足,有三大塊牛仔骨。牛仔骨燒至約七成熟左右,肉質夠香濃又有咬口!蜜糖燒汁甜度恰到好處,唔會蓋過肉本身嘅鮮味。薯蓉都好creamy,配菜好鮮甜爽脆😋🌟自選意粉套餐 $188第一次試佢地個DIY PASTA套餐,好大自由度,可以自己揀意粉種類、醬汁同埋配料,我就揀左溫泉蛋芝士忌廉配煙鴨胸墨汁麵。好鍾意督穿溫泉蛋果一下😍好鬼治愈! 墨汁麵煮得好彈牙,全部掛上醬汁,忌廉醬汁加左芝士比較杰身。煙鴨胸肉質好嫩滑,正🤤🌟飲品叫左凍檸茶同

🌟香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁 $268

🌟自選意粉套餐 $188
好鍾意督穿溫泉蛋果一下😍好鬼治愈!

🌟飲品叫左凍檸茶同埋熱檸水,水準正常。

🌟加$1就有甜品,每晚都唔同,今晚係呢個檸檬慕絲,食完鹹嘢食返甜嘢,好滿足嘅一個晚上❤️