2023-09-10 40 浏览
因為今日約咗位素食朋友去食觀塘行街,佢就話去呢間 @eatforgreen 素食Cᴀғᴇ到食吓嘢,我哋叫咗2個Dɪɴɴᴇʀ Sᴇᴛ,$168一位,包括是日沙律、小食、主菜、是日甜品同飲品素雞髀外型真係幾似雞髀🤣 其實佢係炸腐皮卷,熱辣辣新鮮炸起,好香口素春卷好紮實,入邊有一絲絲嘅蘿蔔絲🥕蕃茄醬猴頭菇蒟蒻麵蒟蒻麵比一般意粉更加彈牙,有咬口,夾埋蕃茄醬,酸酸甜甜,通常猴頭菇都係中式煮法,第一次食到西式煮法嘅猴頭菇,幾特別,出奇地夾😚芝士焗千層薯個概念同千層麵一樣,一層層嘅薯仔片,每層中間夾雜住啲Cʀᴇᴀᴍ Cʜᴇᴇsᴇ,淡味啲,而薯仔味就會比較明顯,底層仲有啲菇類、椰菜花同西蘭花🥦菠蘿蜜桃梳打幾香幾清爽,唔會一味死甜芒果橙梳打呢款就濃味啲,都好清爽又解渴朱古力心太軟 $48另外叫多咗個甜品,個皮幾鬆軟,切開係滿滿嘅流心朱古力,唔係好甜好甜嘅朱古力,配埋雪糕食,真係冷熱交融,爽🤪呢度最好嘅就係佢有提供埋肉類嘅Mᴇɴᴜ,照顧返唔係素食嘅朋友,所以唔洗驚啲食肉獸朋友嚟到無啖好食🤭

素雞髀
素雞髀

素春卷
好紮實,入邊有一絲絲嘅蘿蔔絲🥕

蕃茄醬猴頭菇蒟蒻麵
蕃茄醬猴頭菇蒟蒻麵

芝士焗千層薯
芝士焗千層薯

菠蘿蜜桃梳打
幾香幾清爽,唔會一味死甜

芒果橙梳打
呢款就濃味啲,都好清爽又解渴

朱古力心太軟 $48
朱古力心太軟