2015-08-02 768 浏览
今日同老公去拍拖拖行開倉~ 雖然係工業大廈但都有冷氣開放,比唔上商場咁舒服但都好過喺出面街3×幾度嘅 行到攰攰地,發現咗5樓有個小天地…面內環境大致簡潔優雅,得2張枱仔,大概容納到5至7個人架咋。坐就唔算坐得舒服(我哋都唔好意思坐太耐XD)…不過行咁耐街有個位坐下食下啲 refreshment都幾好吖!我哋叫咗佢推薦嘅夏日雪糕甜品: 榴槤雪糕×香蕉cupcake(佢雪糕有3款口味: 榴槤/芝麻/水蜜桃,除水蜜桃會配朱古力cupcake,其餘2款雪糕都係配香蕉蛋糕),不過店員姐姐有講如果客人有request 可以幫佢轉喜歡嘅口味~ 非常貼心~ 店員都有講佢哋除咗雪糕外,其餘cupcake/蝴蝶酥都係自家制出品。不過老老實實,我哋已經係2個人share嚟食都覺得有啲漏,榴槤雪糕同香蕉cupcake又唔係真係咁 match,蛋糕好香濃但感覺好重香蕉油味,唔係果味,所以比較甜同漏。但個雪糕就幾好味,聞落冇榴槤味但食落好有清新榴槤味,但愛好榴槤者應該唔會夠喉~~ 望過佢其他cupcake display作品都冇特別精美,行開街食下都ok都唔需要話專登拜訪~~

行到攰攰地,發現咗5樓有個小天地…
2015-08-02