2021-02-03 110 浏览
自从转左工后已经好耐无去茘枝角食lunch,今日约左朋友黎呢间西餐厅,亿利7楼,地方宽敞,坐位都几舒适。叫左2份lunch set,有面包🥖,沙律🥗,主菜,甜品🍮同饮品☕️,几丰富。🤩落单无耐waiter就先上面包,拎上手系暖🥰,咬一啖外脆内软,质素拍得住酒店水准👍🏻。接下黎上前菜sauce微辣,烟鸭胸肉质好嫩,沙律菜够新鲜南瓜又甜又软腍,加埋黑醋汁几特别。栗子碎香甜可口,可惜分量太少😝。等左一阵,终于到主菜上场🤩外皮煎到脆脆地,微微金黄,鱼肉保持嫩滑,好岩我心意😆。底层系大蒜烤薯饼,虽然唔太食得出蒜味🧄,但烤得唔错😋。蕃茄洋葱🧅煮成酱汁,听到都觉得令人醒胃!鸡胸保留肉汁,咬落仲渗出淡淡香浓芝士🧀味,有水准!食完主菜虽然已经饱饱地,但甜品永远都系有第二个胃🤣甜品好食!细细旧,份量岩岩好!最后叫了两杯饮品,芒果梳打同姜蜜茶,天气凉凉地饮杯热姜蜜,感觉暖笠笠。🥰

接下黎上前菜

烟鸭胸阿根廷青酱沙律

sauce微辣,烟鸭胸肉质好嫩,沙律菜够新鲜

有机牛油南瓜栗子沙律

等左一阵,终于到主菜上场🤩

煎盲𫚧鱼配大蒜薯仔烤饼

意大利水牛芝士配烤鸡胸

食完主菜虽然已经饱饱地,但甜品永远都系有第二个胃🤣

甜品好食!细细旧,份量岩岩好!
芝士蛋糕

用餐时段