2016-07-03 1234 浏览
今個星期等放假等到頸都長,long weekend 係好期待既~~今日放工又去觀塘搵食, 餐廳都近地鐵站,位置易搵亦都幾大間, 裝修係森林做主題, 以植物做裝飾!食物選擇都唔少架! 我地就揀左佢兩款前菜同兩個set dinner, 其中包括佢既summer special, 仲夏小拼盤同埋龍蝦配扇貝。首先黎既生蠔, 最緊要新鮮! 食落肉質鮮嫩, 一款咸中帶甜, 一隻帶金屬味~ 跟住就係「仲夏小拼盤」, 兩款沙律都好清新開胃!跟住黎既餐湯係南瓜湯, 好creamy呀! 再配埋又香又脆既蒜蓉包! 好味道~飲完湯就到主菜, 我揀既波士頓龍蝦配扇貝, 扇貝都幾大隻架, 而龍蝦都算彈牙,不過真係唔多肉食, 唔係幾夠喉!男朋友揀既和牛扒更加好味呀! 我地叫左7成熟, 好淋又香口!食完再叫埋野飲, 坐下傾下計, 佢既飲品選擇都非常多架! 花茶、沙冰都有~唔想飲野既話食個甜品都ok ga! 餐廳地方都幾大,適合幾個朋友黎之餘見佢都有長枱,適合家庭聚餐, 唔洗次次都食酒樓咁悶啦~

跟住就係「仲夏小拼盤」, 兩款沙律都好清新開胃!
是日餐湯

而龍蝦都算彈牙,不過真係唔多肉食, 唔係幾夠喉!

唔想飲野既話食個甜品都ok ga!
2016-06-30
是日餐湯