2017-10-06
要happy friday,梗係要搵間特式小店去鬆一鬆喇~今次要試一間位於工廈既餐廳,都唔算難搵,不過始終係工廈,兩個女仔去都有少少怯,好彩無搵錯~豪華刀客牛肉湯麵~呢個麵條真係有真功夫,有咬口、粗身又有坑紋,果然食台灣嘢點牛肉麵係最穩陣!佢用牛展部份去做,而唔係用一啲較稔既位置,但口感都ok,另外有啲肉丸同菜,都好滿足!鹵水拼盤~有一件牛展、三件豆腐、一件雞翼、二件1/4隻蛋同一件豬軟骨,其實我覺得一個拼盤每款食物都應該有2件,如果唔係唔夠分又尷尷尬尬咁囉~um.....anyway我覺得呢個鹵水唔係好夠味,大家可以考慮一吓~哈豆鮮果茶~有隻細細既杯配住嚟飲,事後先知可以share,初初飲都好好飲,但飲飲吓就覺得甜,如果share就應該剛剛好~百香果糖檸雞飯~百香果醬非常香甜,配炸過既雞球感覺清新,雞球肉質算滑,味道特別﹗最後,我同朋友發覺佢大部份食品都會搭蛋,如果唔鍾意食蛋既朋友可以叫佢走蛋,唔好浪費食物呀~
今次要試一間位於工廈既餐廳,都唔算難搵,不過始終係工廈,
兩個女仔去都有少少怯,好彩無搵錯~