2024-03-08 167 浏览
喺成業街 有午市套餐牛肉鮮蕃茄乾拌麵 (套餐$66)幾大碗 蕃茄酸酸甜甜咁好開胃拌麵係粗麵 好有口感牛肉都好冧 入口即化 幾有牛味另外都有啲菜同埋半隻滷水蛋成個餐好飽肚 唔錯唔錯👍🏼另外飲品叫咗杯胚牙豆漿 (跟餐+$6)由粒粒胚牙喺入面 幾有咬口豆漿唔會好甜 都幾好飲嘅~都叫咗兩個小食台灣滷水拼盤 ($58)有豆腐、滷蛋、牛肉、豬蹄同埋雞翼份量唔算好多 都唔算好入味一般 正正常常啦另一個小食係甘梅番薯條 ($38)極多甘梅粉 配甜甜地嘅番薯條酸酸甜甜正 而且都揸得幾香脆😎👌🏼

喺成業街 有午市套餐

牛肉鮮蕃茄乾拌麵 (套餐$66)
幾大碗 蕃茄酸酸甜甜咁好開胃
拌麵係粗麵 好有口感
牛肉都好冧 入口即化 幾有牛味
另外都有啲菜同埋半隻滷水蛋
成個餐好飽肚 唔錯唔錯👍🏼

另外飲品叫咗杯胚牙豆漿 (跟餐+$6)
由粒粒胚牙喺入面 幾有咬口
豆漿唔會好甜 都幾好飲嘅~

都叫咗兩個小食
台灣滷水拼盤 ($58)
有豆腐、滷蛋、牛肉、豬蹄同埋雞翼
份量唔算好多 都唔算好入味
一般 正正常常啦

另一個小食係甘梅番薯條 ($38)
極多甘梅粉 配甜甜地嘅番薯條
酸酸甜甜正 而且都揸得幾香脆😎👌🏼
2024-02-27 166 浏览
哈豆;觀塘工廈的台灣菜屋企人介紹黎觀塘食野,推薦呢間哈豆我叫左牛肉麵加一個小食拼盤加飲品雖然估唔到牛肉麵就係牛展,不過味道都ok價錢都係唔錯的,炸物就還好,但都算多種類性價比唔錯,而且剛剛開門無耐就到,位都唔洗等
哈豆;觀塘工廈的台灣菜

屋企人介紹黎觀塘食野,推薦呢間哈豆

我叫左牛肉麵加一個小食拼盤加飲品

雖然估唔到牛肉麵就係牛展,不過味道都ok
價錢都係唔錯的,炸物就還好,但都算多種類

性價比唔錯,而且剛剛開門無耐就到,位都唔洗等
2024-01-14 233 浏览
觀塘開源道好多工厦係Studio影完相後Join埋朋友一齊晚飯去尋找隱世工厦美食路邊攤香腸肉燥飯睇個賣相已經好吸引,豐富嘅配料有台式香腸、肉燥、滷蛋等,滷肉飯上面淋滿滷肉汁,唔會太鹹係我鍾意嘅味道👍路邊攤蝦卷肉燥飯蝦卷炸得好乾身,內裏淡淡蝦肉😍好惹味~仲有配埋辣菜脯和炸蒜片,加埋肉燥飯簡直一流,口感豐富有層次台灣牛肉湯麵招牌地道風味牛肉麵🐂麵條粗身有咬口,牛肉嫩滑厚身份量充足,加埋濃郁湯底正🤩
觀塘開源道好多工厦

台灣牛肉湯麵
2024-01-14
  • 台灣牛肉湯麵
  • 路邊攤小香腸肉燥飯
Intro: 今次又因為工作關係又黎到觀塘,咁岩放飯時候又近觀塘區嘅工廈,就去左主打台式便當、撈麵,今次就試作地嘅豬腳肉燥乾拌麵~___________________🍽 萬巒豬腳肉燥乾拌麵💰 60 (送指定飲品) ⭐️8/10✍🏻 豬腳相對豬手更多肉,而且肥肉嘅比例唔多,今次廚師比左大約八舊,份量好多;✍🏻 而且秘制甜甜地嘅汁幾夾豬腳,但又唔會特別肥膩;✍🏻 麵條比較粗,好適合做拌麵,再加左啲帶點辣嘅菜蒲效果更好,麵條有啲似上海麵,但更加彈牙同更適合掛汁。___________________🏠 哈豆📍 觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室⭐️ 8/10___________________
Intro:
🍽 萬巒豬腳肉燥乾拌麵
💰 60 (送指定飲品) ⭐️8/10
✍🏻 而且秘制甜甜地嘅汁幾夾豬腳,但又唔會特別肥膩;
🏠 哈豆
📍 觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室
⭐️ 8/10
2023-11-28 115 浏览
今日行過一間台灣菜小店,外面張貼一啲好撩人嘅菜單照,心諗一定要試吓。店內擺設好似置身台北某個街角,即刻投入食嘅心情。🍴首先試咗個招牌鹹酥雞,個下巴差啲咬穿🤤!外皮炸到金黃鬆脆,入口即化,個雞肉又嫩又多汁,啖啖肉嘅感覺真係正!跟住食返啖涼拌苦瓜,清新嘅口感幫我清新下味蕾。苦瓜切得薄薄地,入面嗌醋同蒜蓉嗲得很,酸香開胃,真係過癮。再嚟個招牌貢丸湯,貢丸彈牙得嚟唔會太過硬,湯底清甜得哩,估唔到可以飲到平、靚、正嘅台灣味喺呢度。🥣吃貨嘅我當然唔會錯過拌麵,選咗份擔擔麵來試。口感Q彈得嚟帶點辣,啱哂愛挑戰香辣嘅你。濃郁嘅花生醬汁包裹住每條麵,令人食指大動。最後以一杯滑順嘅奶茶作結,微微苦澀中帶着甜,啱哂黎個圓滿嘅ENDING。🥤簡單嘅食評,卻真切反映我食呢頓台灣餐嘅愉快心情。正!花少少錢就食到實在嘅台灣佳餚,真係值得一試!

2023-11-06 110 浏览
哈豆有兩間分店都係喺觀塘呢間分店就行平民化路線 所以定價都相對比較平餐廳有一幅好大嘅台灣電視劇受電影人物相關璧畫係一個打卡位 📸 有華燈初上 又有那些年坐低咗之後會有落單紙 自己寫好no. 就去收銀度俾錢就得我哋都食套餐 包埋嘢飲🔹️椒鹽排骨肉燥乾拌麵 配豆漿紅茶珍珠排骨無骨 肉質鬆化juicy 而且酥香脆口 同平時食嘅炸排骨唔同最緊要係仲熱辣辣肉燥夠哂濃郁 拌麵一流 啖啖麵都有肉燥另外仲有滷水蛋伴隨 好好味豆腐紅茶第一次飲 有驚喜 原來豆漿同紅茶可以咁夾 幾好飲仲要凍飲無冰 唔會整淡咗豆漿嘅味道珍珠有咬口 好值得去試❗️🔹️山賊燒雞翅沙茶乾拌麵 配桂圓紅棗茶未試過沙茶醬拌麵 個效果又幾好雞翼有3隻 正啊 肉質嫩滑桂圓紅棗唔會好甜 一路食一路飲又幾夾🔹️麻辣丸子三兄弟 麻辣味好惹味 3兄弟又夠彈牙🔹️台式滷水拼盤有豆腐 牛𦟌 豬腳 滷蛋 同雞翼滷水夠哂入味 好食又唔會好咸 仲啖啖肉份量好足 好抵食✅️拌麵夠彈牙✅️全日無加一

哈豆有兩間分店都係喺觀塘

滷水夠哂入味 好食又唔會好咸 仲啖啖肉
份量好足 好抵食

✅️拌麵夠彈牙
✅️全日無加一
[哈豆]一入去就俾佢個幅唔同台灣電影角色的壁畫吸引住就會諗返自己睇過D咩戲🎦🎦每一套都好經典都幾多野食揀哈豆有2間分店原來我食呢間就比較平民化D價錢就平D有機會去試埋另一間分店先有得揀散叫/套餐既家傳肉燥乾伴麵🐷🐷❤️辣菜脯粒、乾蔥、蔥粒、滷蛋、芽菜同生菜係面❤️手工麵都好掛汁都幾彈牙豐盛台灣牛肉湯麵 $78🍜🍜❤️幾鍾意有微微的藥材味❤️牛好淋又入味❤️牛丸好加分, 好肉汁炸物拼盤❤️有香腸、鹽酥雞、牛丸、墨魚丸、蝦卷和地瓜條❤️最鍾意個地瓜條好香甜阿華田拿鐵❤️好似MOCHA咁但就轉左香港地道的華田又另一種感覺百香果綠茶QQ❤️堅多料一路飲一路都有好多椰果同珍珠珍珠再煮淋少少就仲好手作芋泥窩夫❤️個窩夫幾鬆脆個芋泥蓉都幾多, 入面仲有粒粒的芋頭增加左個口感P.S. 雖然得2個人做, 但上菜都好快同埋服務態度都幾好 加分回頭指數(10分) : 7分√√√√√√√價錢(5分):💰💰💰味道(5分):😋😋😋😋打卡(5分):😊😊😊😊
[哈豆]
原來我食呢間就比較平民化D價錢就平D
有機會去試埋另一間分店先
有得揀散叫/套餐既

家傳肉燥乾伴麵🐷🐷
❤️辣菜脯粒、乾蔥、蔥粒、滷蛋、芽菜同生菜係面
❤️手工麵都好掛汁
都幾彈牙

豐盛台灣牛肉湯麵 $78🍜🍜
❤️幾鍾意有微微的藥材味
❤️牛好淋又入味
❤️牛丸好加分, 好肉汁

炸物拼盤
❤️有香腸、鹽酥雞、牛丸、墨魚丸、蝦卷和地瓜條
❤️最鍾意個地瓜條好香甜

一路飲一路都有好多椰果同珍珠
珍珠再煮淋少少就仲好

手作芋泥窩夫
❤️個窩夫幾鬆脆
個芋泥蓉都幾多, 入面仲有粒粒的芋頭
增加左個口感

P.S. 雖然得2個人做, 但上菜都好快
同埋服務態度都幾好 加分

回頭指數(10分) : 7分√√√√√√√
價錢(5分):💰💰💰
味道(5分):😋😋😋😋
打卡(5分):😊😊😊😊

2023-10-28 82 浏览
係觀塘區返工 哈豆呢間餐廳聽過好多次 一直都未有機會去試係觀塘就有2間分店 成業街分店比較近今次先嚟呢間試下成業街分店平民少少 就係工廈餐廳嘅一貫裝修 呢間分店有2個ROOM 靚D果邊最近都引入咗台灣電影人物相關嘅璧畫 相信係觀塘工廈食開嘅 環境唔重要 重要嘅係岩唔岩食 好唔好食 同 抵唔抵食😎🍽️雞翼拼丸子麻辣乾拌麵 (套餐$64)🧋仙草豆漿 (跟餐+$6)🍽️五寶雜錦醬乾拌麵(麻辣醬+芝麻醬) (套餐$68)(五寶雜錦有香腸、雞翼、豆腐、貢丸同花枝丸)🧋珍珠豆漿紅茶 (跟餐+$4)🍽️逢甲鹹酥雞 ($48)2杯飲品都好飲 尤其欣賞呢個豆漿紅茶👍🏻而且跟餐先係+$4 +$6!好抵!2碗麵都好大碗 我係食唔曬嘅 香香辣辣味道都相當唔錯鹹酥雞 隔好曬油先上 夠香脆味道剛好呢間餐廳居然令我覺得好有那些年嘅感覺 下次可以再試埋駿業里果間🤓
係觀塘區返工 哈豆呢間餐廳聽過好多次 一直都未有機會去試
係觀塘就有2間分店 成業街分店比較近今次先嚟呢間試下
成業街分店平民少少 就係工廈餐廳嘅一貫裝修

🍽️雞翼拼丸子麻辣乾拌麵 (套餐$64)
🧋仙草豆漿 (跟餐+$6)
🍽️五寶雜錦醬乾拌麵(麻辣醬+芝麻醬) (套餐$68)
(五寶雜錦有香腸、雞翼、豆腐、貢丸同花枝丸)
🧋珍珠豆漿紅茶 (跟餐+$4)
🍽️逢甲鹹酥雞 ($48)

2碗麵都好大碗 我係食唔曬嘅 香香辣辣味道都相當唔錯
鹹酥雞 隔好曬油先上 夠香脆味道剛好

👧🏻😋👅🍽✨抵食高質工廈台灣菜🙌🏻-哈豆🇭🇰 觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室 🇭🇰-🇹🇼 早食飯去到都見到幾枱客食緊甜品飲緊啡, 觀塘返工去食個tea傾下野都幾chill😌 🇹🇼 餐廳有用台灣電影做主題既壁畫, 柯震東件衫分開一半分飾那些年柯景騰同月老石孝綸好有諗頭🤣 畫得好靚, 鍾意台灣電影既朋友都可以黎打下卡-🍜椒鹽排骨芝麻醬乾拌麵 套餐價 $66💯椒鹽排骨係係骨豬扒, 醃醬鹹香, 炸脆左但唔會太乾, 有keep返肉汁係裡面💯麻醬唔會太杰, 拌麵好適合, 肉燥, 菜甫同香蔥撈埋勁有化學作用, 唔記得走蔥既我覺得好好味😆-🐓 鹹酥雞拼香腸麻辣乾拌麵 套餐價 $66✨鹹酥雞新鮮炸起又係爆汁, 外脆內軟都唔會太鹹; 波波腸甜甜地好juicy✨麻辣醬麻香十足, 溝埋肉燥唔會話太辣; 麵條雖幼但好有咬口!-🦐 香酥腐皮蝦卷 原價 $48 跟餐減 $10💯比常見蝦卷冇咁炸好正! 卷皮係薄脆質地, 包住有蝦粒既幼滑魚蛋-🐖 厚切萬巒豬腳 原價 $40 跟餐減 $10✨冷盤小食豬手份量都多, 唔算太肥主要係軟腍腍筋位好多骨膠原-🥛 ☕️葉月紅茶 跟餐免費豆漿紅茶 跟餐免費💯紅茶底甜甜地香濃但
👧🏻😋👅🍽✨

🥛 ☕️
葉月紅茶 跟餐免費
豆漿紅茶 跟餐免費
💯紅茶底甜甜地香濃但唔澀口
💯豆漿紅茶好特別, 豆味好重, 豆味又帶出左茶既香甜
香酥腐皮蝦卷
2023-10-21 39 浏览
豬腳肉燥乾拌麵+凍葉月豆漿紅茶 ($68) ●●● ●○撈面好普通 醬汁唔夠豬腳都幾入味🐷有好多件熱啲會好食啲骨膠原部分煮得夠彈牙 不過肉嘅部分唔夠腍豆漿紅茶聽落怪怪地 點知又唔錯 比起普通奶茶/豆漿味道輕盈啲 可以試下🥤📍哈豆💰: ●●●●○環境、服務:●●●◐○(成業)
豬腳肉燥乾拌麵+凍葉月豆漿紅茶 ($68) ●●● ●○

撈面好普通 醬汁唔夠
豬腳都幾入味🐷有好多件
熱啲會好食啲
骨膠原部分煮得夠彈牙 不過肉嘅部分唔夠腍

📍哈豆
💰: ●●●●○
環境、服務:●●●◐○(成業)
2023-10-20 42 浏览
🔸台灣五寶拼盤肉燥飯 $62🔸台灣牛肉湯麵 轉新竹米粉 $66🔸炸物拼盤 $58-收工同男朋友撐枱腳,喺工廈揀咗依間性價比好高嘅台灣餐廳。我揀咗台灣牛肉湯麵,轉左我最愛嘅新竹米粉,牛肉湯底清清地,好味。男朋友就揀咗五寶拼盤肉燥飯,五寶有齊香腸、雞翅、豆腐、貢丸、花枝丸,仲有半隻蛋同埋肉燥撈飯,超級豐富!另外仲叫咗一份小食拼盤開心share,有香腸、鹹酥雞、丸子、蝦卷,仲有我最愛嘅蕃薯條~超級滿足啊!

🔸台灣五寶拼盤肉燥飯 $62
🔸台灣牛肉湯麵 轉新竹米粉 $66
🔸炸物拼盤 $58

收工同男朋友撐枱腳,喺工廈揀咗依間性價比好高嘅台灣餐廳。

歡迎follow IG @eatwifme2k23 睇更多❣️今次食哈豆🫛!嗰日食完西餐後,出嚟就見到哈豆喺隔離,我哋見到係台灣嘢,定價都幾貼地,決定第二日再戰成業工廈🤝🏼呢間真係平價中嘅戰鬥機!好食、大份、足料、價格相宜,工廈餐廳果然青出於藍!🫰🏼✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎1️⃣ 牛肉鮮蕃茄湯麵本蕃茄腦袋即刻無腦衝!🍅呢個蕃茄湯好鮮,完全冇諗過會喺台灣餐廳俾蕃茄湯收服🥹太好飲了,我忍唔住飲完又飲,差啲將湯麵變撈麵🤣佢嘅麵係厚嘅扁麵,夠曬咬口,吸滿湯汁後好香!伴碟嘅牛肉片又厚又嫩,肥瘦相間好好味!食到停唔到口😍2️⃣ 五寶什錦醬乾拌麵呢個超香!拌麵同湯麵用嘅麵條一樣,好有咬口❤️佢加咗麻辣醬同芝麻醬,麻辣醬嘅辣度大約係五小辣,麻同辣各佔一半,唔會互搶風頭🤝🏼芝麻醬完美中和咗個辣味,讚!份量再多啲會開心啲~~🍜五寶有台灣腸、豉油雞翼、豆腐、花枝丸、貢丸,貢丸有驚喜!好爽口彈牙,如果可以多幾粒就更好啦🤤3️⃣ 甘梅番薯條呢個太讚了吧!每次食台灣嘢,必嗌番薯條,但好多市面嘅餐廳都係好似M記薯條咁幼😅呢間嘅番薯條一上枱,我簡直兩眼發光‼️啲番薯條好似手指咁粗,上面裹滿甘梅粉,酸酸甜甜加炸到金黃酥脆嘅蕃薯

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

1️⃣ 牛肉鮮蕃茄湯麵

2️⃣ 五寶什錦醬乾拌麵

3️⃣ 甘梅番薯條

呢個太讚了吧!每次食台灣嘢,必嗌番薯條,但好多市面嘅餐廳都係好似M記薯條咁幼😅呢間嘅番薯條一上枱,我簡直兩眼發光‼️啲番薯條好似手指咁粗,上面裹滿甘梅粉,酸酸甜甜加炸到金黃酥脆嘅蕃薯條,食到停唔到口🙏🏻🫶🏻同埋份量唔細,幾抵食!

4️⃣ 芋圓仙草配雪糕

飯後有甜品就是讚👍🏼雪糕係香芋雪糕,芋頭味好濃,芋圓都軟熟!

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

可能係平日,感覺有啲少人,用餐環境好寧靜,背景會播MC、軒公、洪嘉豪等等嘅廣東歌,bgm好評!🫶🏻同埋牆上面有唔同台灣電影角色嘅壁畫,大家睇吓可以認到幾多個!🤤總括而言,呢間餐廳可以錫住荷包之餘,又可以食得開心,一定會回訪❤️❤️
牛肉鮮蕃茄湯麵
牛肉鮮蕃茄湯麵
五寶什錦醬乾拌麵
甘梅番薯條
2023-10-15 35 浏览
🐮豐盛牛肉鮮蕃茄湯 $78牛𦟌煮得好淋好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)一啲都唔韌啲筋煮到超級淋,補充膠原蛋白(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)湯底較清,都有淡淡蕃茄味(平時麻麻牛肉麵嘅我都覺得正!)朋友好鍾意食佢地嘅菜脯~🥛配豆漿紅茶 味道似午後奶茶🐥鹽酥雞香腸麻辣拌麵 $66麻辣拌麵少少麻同辣,好惹味開頭覺特好辣,後尾適應左加埋少少炸蒜,食落好香口麵質軟硬適中鹽酥雞亦夠脆及juicy,唔會乾爭爭仲有幾條菜,感覺即刻健康左(。•̀ω-)🐸配青蛙撞奶 +$18有黑糖掛杯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)飲到鮮奶同黑糖嘅味道(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)味道偏甜(係我唔記得嗌少甜˚ ⁺·(⌯˃̶̥̆д˂̶̥̥̥̆ ू)·⁺ ˚)飲到底仲有好多珍珠食ʕ •ᴥ•ʔ我成日唔記得揀少冰少甜∠( ᐛ 」∠)_🐮清境和牛薯餅 $28 (套餐可減$10)外層好脆,入面啲薯蓉好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)加埋牛肉絲帶有啲啲牛味似日式薯餅其實想食埋芋泥窩夫!但已經食到好飽( ̄∇ ̄)餐廳牆上有不同台灣電影人物嘅畫一入餐廳就見到許光漢,開心(๑¯∇¯๑)仲有周星馳電影figure,好得意職員仲特登拎櫈比我哋放袋,好貼心(∗ˊᵕ`∗)
🐮豐盛牛肉鮮蕃茄湯 $78
牛𦟌煮得好淋好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)一啲都唔韌
啲筋煮到超級淋,補充膠原蛋白(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
湯底較清,都有淡淡蕃茄味
(平時麻麻牛肉麵嘅我都覺得正!)
朋友好鍾意食佢地嘅菜脯~

🥛配豆漿紅茶
味道似午後奶茶

🐥鹽酥雞香腸麻辣拌麵 $66
麻辣拌麵少少麻同辣,好惹味
開頭覺特好辣,後尾適應左
加埋少少炸蒜,食落好香口
麵質軟硬適中
鹽酥雞亦夠脆及juicy,唔會乾爭爭
仲有幾條菜,感覺即刻健康左(。•̀ω-)

🐸配青蛙撞奶 +$18
有黑糖掛杯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
飲到鮮奶同黑糖嘅味道(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
飲到底仲有好多珍珠食ʕ •ᴥ•ʔ
我成日唔記得揀少冰少甜∠( ᐛ 」∠)_

🐮清境和牛薯餅 $28 (套餐可減$10)
外層好脆,入面啲薯蓉好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
加埋牛肉絲帶有啲啲牛味
似日式薯餅

其實想食埋芋泥窩夫!
但已經食到好飽( ̄∇ ̄)

餐廳牆上有不同台灣電影人物嘅畫
一入餐廳就見到許光漢,開心(๑¯∇¯๑)
仲有周星馳電影figure,好得意
職員仲特登拎櫈比我哋放袋,好貼心(∗ˊᵕ`∗)
2023-10-11 37 浏览
餐廳壁畫係仿12門徒嘅台灣電影🎬人物合集真係畫得好靚同好岩打卡📸睇睇menu發現價錢都幾親民同貼地好岩附近打工仔黎食lunch同放工黎開餐🍽️⭕️ 台灣牛肉湯麵湯底好濃郁 有少少辣牛肉同筋比例恰到好處係目前食過頭幾位之選👍🏻麵底偏向扁身 彈牙有口感⭕️ 牛肉鮮蕃茄湯麵🍅個人幾鍾意依款蕃茄湯底 第一啖微微辣唔食辣嘅我都接受到😎牛肉煮到好淋身 有成3-4塊仲有豐富嘅骨膠原配菜有幾片蕃茄/生菜🥬/洋蔥粒成碗麵唔會好單調👏🏻⭕️ 炸物拼盤🔹 香腸/鹹酥雞/丸子/蝦卷/蕃薯條拼盤質素幾唔錯👏🏻 樣樣都炸到好香脆除左有我最愛嘅蕃薯🍠條配上甘梅粉🫶🏻 香腸蝦卷都幾有驚喜😍丸子有兩款: 墨魚丸同牛丸🍢選擇咁多 性價比好高😌⭕️ 豆漿紅茶🗯️招牌飲品🥤餐廳用左豆漿代替奶精粉 感覺好健康除咗淡淡嘅豆漿味 茶香味亦好濃厚👍🏻⭕️ 黑糖芋芋鮮奶入口先有好重嘅黑糖味😋 啜落就係大量芋泥同少少芋頭碎同埋煙煙韌韌嘅珍珠 整體嚟講口感非常豐富🤤 推介💕
餐廳壁畫係仿12門徒嘅台灣電影🎬人物合集

啜落就係大量芋泥同少少芋頭碎
同埋煙煙韌韌嘅珍珠
整體嚟講口感非常豐富🤤 推介💕
2023-10-07 35 浏览
哈豆 📍觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室📍觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室放假又去左觀塘搵食😝今日去左係觀塘有兩間分店哈豆~食台式料理去左成業街分店🩷店內座位闊落~位置都多而且食物價錢相宜~好抵食😃叫左飯、麵、小食、飲品~埋單$200💯店員同老闆勁nice👍🏻食物即叫即製🥰🍚逢甲鹽酥雞肉燥飯 $62 酥脆鹽酥雞同肉燥飯分開上~非常細心炒香肉燥入口有豬油香🤪撈飯一流🍜五寶雜錦醬乾拌麵 $68 配上特調麻辣醬加芝麻醬~香辣又惹味配料好多~包括香腸、雞翼、豆腐、貢丸、花枝丸😄好豐富飲品叫左豆漿綠茶 + $4 珍珠同珍珠奶茶 🧋$12 好喜歡佢地珍珠~做到Q彈有口感另外叫左兩個小食~ 跟餐減$10味道唔錯🤪。清境和牛薯餅 $18。蝦仁卷 $12仲叫左禁鮮榨檸檬多多 $24😁夠哂清新開胃
哈豆

酥脆鹽酥雞同肉燥飯分開上~非常細心
炒香肉燥入口有豬油香🤪撈飯一流

🍜五寶雜錦醬乾拌麵 $68

配上特調麻辣醬加芝麻醬~香辣又惹味
配料好多~包括香腸、雞翼、豆腐、
貢丸、花枝丸😄好豐富

飲品叫左豆漿綠茶 + $4 珍珠

同珍珠奶茶 🧋$12