2020-10-23 252 浏览
今日同朋友嚟食呢间十二味~有得食麻辣正呀!酸菜鱼午市套餐 大辣 ($68)可能系因为要符合香港人口味而调低左辣度,所以呢个就算我拣大辣都觉得唔系好辣。个汤几够味,咸咸酸酸少少辣咁,就咁饮可能会觉得重味左啲,但捞饭食就好夹。有好多片大大片嘅鱼,仲好滑,唔错。田鸡麻辣香锅午市套餐 中辣 ($58)比起酸菜鱼辣啲,有好多件田鸡、莲藕、芽菜同埋薯仔。味道适中,唔会过咸,辣辣地。亦都唔会见到有过多嘅油,几好。牛肉麻辣香锅午市套餐 走辣($56)朋友就唔太食得辣,好彩呢个麻辣香锅可以走辣! 个锅入边有莲藕、牛肉、薯仔片、青瓜等等。虽然佢唔系麻辣,但系其实味道都好香,咸咸地甜甜地,配搭得唔错!牛肉都好鲜嫩啊!呢度嘅餐都包一杯嘢饮一碗饭同埋钱财,抵!干煸四季豆午市套餐 走辣 ($42)食得健康一定要加碟菜!四季豆系一个好选择,呢个都可以走辣嘅。一食落口就一种家嘅感觉,不过我觉得佢哋做得香过屋企𠮶啲!佢哋用咗蒜头去爆香啲豆,加埋啲肉碎真系好好味~桂花冰酿 (+$8)本身个餐就包左欲望酸梅,但系我唔想饮两杯一样嘅嘢所以就加咗$8饮呢个桂花冰酿。店员话呢个系米酒,可以养颜!入边除咗有好浓嘅桂花味,饮落都有阵
今日同朋友嚟食呢间十二味~有得食麻辣正呀!

酸菜鱼午市套餐 大辣 ($68)

田鸡麻辣香锅午市套餐 中辣 ($58)

牛肉麻辣香锅午市套餐 走辣($56)

干煸四季豆午市套餐 走辣 ($42)

桂花冰酿 (+$8)
本身个餐就包左欲望酸梅,但系我唔想饮两杯一样嘅嘢所以就加咗$8饮呢个桂花冰酿。店员话呢个系米酒,可以养颜!入边除咗有好浓嘅桂花味,饮落都有阵阵嘅米香!呢杯饮品系比较甜嘅!

欲望酸梅 (+$0)
呢个酸梅汤比出边饮嘅有啲唔同,有种好特别嘅感觉!可能佢系比较甜、唔太酸,味道同平时啲酸梅汤都几唔同,味道几特别。有兴趣饮其他野嘅都可以加钱转饮品。

白饭 (+$0)
呢到嘅饭系硬身啲,唔会好淋好似粥咁,不错!好大碗,不论男女都应该会够食。