2021-03-10 24 浏览
今日放工後朋友話想食辣野,聽講油麻地個邊新開左間川菜餐廳,叫麻辣小聚😁睇佢個menu覺得幾吸引同唔算太貴,就決定一試😆呢間餐廳環境都乾淨企理,坐落都幾舒服,我地今次同行總共3個人,坐落都唔算話迫☺️ 朋友話食咩都冇所謂,最緊要麻辣😆 咁可以放心咁叫,因為呢間餐廳大部分嘅菜式都係辣為主,一定滿足到愛食辣愛刺激嘅你☺️我地叫左幾樣餸去share, 另外仲叫左個炒飯💙 首先講下佢嘅酸菜魚,食落都幾滑,魚嘅份量都夠我地3個人食,同埋好香好開胃。而水煮牛肉相對黎講會辣少少,加左花椒去煮食落好香,牛肉都好入味。我地仲叫左個乾扁四季豆去送飯,啲肉碎攞黎送白飯真係一流,廚師都炒得好有鑊氣,同時唔會話太油😊 另外仲有雞絲,又係岩曬送飯嘅一個餸~~ 最後仲食左涼拌薯仔絲,佢嘅薯仔絲切得好幼,口感幾好,食落好爽口。至於炒飯佢加入左花椒黎炒,所以食落去個口幾麻咁,好得意😍最後仲叫埋個冰粉,係解下辣嘅好幫手🤣食完真係好滿足😆 總嘅黎講,呢間餐廳quality 唔錯,係麻辣小聚嘅好去處😆