2020-02-22 1278 浏览
【川菜套餐】 HKD340/1位其实我👱🏼‍♂️甚少食川菜🌶,虽然几钟意食辣,但又好怕出晒汗流晒鼻水嘅感觉😢。依度套餐所包含嘅凉菜同热菜会根据人数而定,而我地2️⃣个人食就有2️⃣个凉菜同3️⃣个热菜。凉菜🌀我地嗌左蒜泥白肉🧄同重庆口水鸡🐓。而热菜♨️就嗌左招牌重庆水煮鱼🐟,水煮牛肉🐂同重庆辣子鸡🐤。我钟意依度主要有两个原因,第一系够冷气,唔会愈食愈辛苦😆。第二系虽然系套餐,但热菜完完全全唔会俾你一早整定左嘅感觉👍🏻,够晒热辣辣。凉菜唔多讲啦,想重点讲热食。我地全部嗌晒小辣,感觉辣到适中,可惜争咁啲麻😕。辣子鸡同一般食到嘅一样冇特别,以香口为主,送酒🍻岩晒。而水煮鱼🐟同水煮牛肉🐮一样,加得够花椒、天椒、八角等香料,油得黎够香味😋。而且份量十足,唔会用好多芽菜𠮶类野垫底就算🙌🏻。鱼肉厚度适中,咬落够滑又淋,冇骨冇腥味😽,底下嘅宽粉烟韧又索汁。牛肉面头多左啲辣粉,当然就更加香啦,连埋芽菜食,一淋一爽,非常夹。
【川菜套餐】 HKD340/1位