2019-03-15 363 浏览
今次约左两个好耐无见嘅朋友食饭,想叫𩠌食饭,又想坐得舒舒服服,三个女人就去左石硖尾嘅品香楼食饭啦!餐厅有卡位坐,不过就要等耐少少,每道菜都上得好快,但侍应唔会赶你走,可以坐得舒服咁倾计架!👍🏼入面嘅𩠌菜好似以前大排档嘅咁,见到好多𩠌都好想食,但三个女仔真系食唔到咁多🙈,所以只系可以一人简一个𩠌叫,因为要留番啲位俾黎到必饮嘅忌廉冻朱古力呀🐖🐖唔止我地,其实每枱都有过半数人叫忌廉冻朱古力架!我自己觉得叫小冰会好啲,因为容易啲将忌廉同朱古力沟埋,个口感就可以更加滑啦🤤第一个到嘅系粉丝杂菜煲🥦🥒通常谂唔到叫咩菜都系会变左叫尼个川个汤底有鱿鱼🦑同虾米🦐嘅味道清清地,主要系够多菜,亦有菇菌类然后就系我简嘅咕噜虾球啦!以前多数叫咕噜肉,不过有时净系食到肥猪肉,甚至系咬到骨,所以见到有虾球嘅选择就无犹豫啦🤩 虽然张相唔系影得好靓,但系我全晚最钟意嘅𩠌❤️ 虾🦐嘅炸粉份量岩岩好,都好弹牙!跟埋个甜酸汁,送饭一流❤️另外仲有避风塘牛仔骨好香口,而且唔会好似橡筋咁咬唔开!但系我自己就觉得始终有汁嘅𩠌比较容易送饭🙈再一次我见到隔离枱个火焰蜜椒牛柳粒好吸引,又系会下次再黎试下😋

忌廉冻朱古力

粉丝杂菜煲