2025-05-17
📍うなぎ四代目菊川 (銅鑼灣)銅鑼灣希慎道33號利園一期4樓401A號舖係日本有好多分店既うなぎ四代目菊川 一直都好想試,原來香港都有分店!我即刻拖個老best嚟食😍😍😍👉名物一本鰻三吃💰398😋😋😋😋.8/5呢條蒲燒鰻魚色香味俱全,肉質鮮嫩,燒得正好,口感極佳。搭配米飯,米飯吸收了鰻魚的精華,食落去超有滿足感,真係好好味!第一食好掂!第二食係落香葱同芥末咁食更加好食個香葱將個鰻魚飯完全昇華!第三食係倒入茶再配合二食既香葱同芥末好似湯飯咁🥰🥰你最終復發都好滿足😆😆😆另外套餐仲有特製清湯,呢碗清湯清淡而鮮美,湯底夠味,飲落去非常舒服,仲有助消化,絕對係一個好選擇!仲有啲醃菜,酸甜可口,口感清新,係一個唔錯的開胃小菜,搭配鰻魚一齊食,味道更加出色!回頭:yesyesyes!!!店員超級有禮貌由入店到離開都有賓至如歸嘅感覺而且食物質素超好,我諗係同日本食嘅都完全無分別!
銅鑼灣希慎道33號利園一期4樓401A號舖
👉名物一本鰻三吃