2019-10-23 27 浏览
尖沙咀就最多唔同種類既野食,居酒屋係日本就食得多啦,今次都可以話係第一次係香港到食。呢間住於山林道既隱世居酒屋要轉彎再轉彎,所以都有啲難搵。入到去地方平較細小,所以台同台既距離比較窄,講祕密就唔太適合啦😂我地叫左厚切牛脷,燒鰻魚,燒茄子,黑胡椒香燒雞翼,黑松露沙律醬薯條,惹味汁燒豬仔比,川式燒韭菜同埋炸雞。本身以為2個人唔夠食,點知食下食下已經食唔晒🤦🏻‍♀️厚切牛脷真係好口切感,有炭火燒嘅味道加埋面頭既黑胡椒就真係十分入味。至於燒鰻魚,由於香港食會好貴所以見到價錢公道就帶咗一客嚟食,口感唔喺日本食嘅咁爽口,呢度嘅鰻魚偏向淋身,所以鍾意食爽口嘅人就要三思而後行呀!而當中我最鍾意食嘅就係黑松露沙律醬薯條,等嘅時間由於比較耐所以啱啱上台嘅時候都證明到佢係啱啱炸起。熱辣辣嘅薯條配埋冰涼嘅黑松露沙律醬入口有冰火二重奏嘅感覺,薯條屬於比較幼身,所以時間擺內阻都維持到去脆口嘅感覺🥰