2018-09-17 309 浏览
喺尖沙咀做嘢, 山林道的餐廳一早已經俾我試勻曬, 正當同同事 喺到懊惱 到今日午餐要食乜時, 見到雞蛋仔隔離開咗間新嘅餐廳,係賣 車仔麵同埋海南雞飯, 咁不如就試下新嘅餐廳啦。車仔麵四十二蚊有三個餸, 仲有杯熱嘢飲送㖭, 有唔同嘅餸可以揀, 除咗又唔同嘅麵底之外, 湯底又可以揀鹵水汁或者牛腩汁, 悉隨尊便。我同friend嚟食, 佢叫咗牛腩蘿蔔同埋章魚小丸子米粉, 牛腩都炆得入味嘅, 估唔到佢嘅章魚小丸子有d似墨魚丸, 另外蘿蔔都大舊, 又甜又多汁。而個麵底就 叫左米粉, 份量都幾多。另外因為唔夠菜食我哋叫咗碟唐生菜 同埋手拍青瓜 , 價錢唔算好貴 , 都係幾蚊啫 ,都可以接受㗎。而我就叫咗碗 韭菜豬紅冬菇 米線, 冬菇厚肉入味, 豬紅都幾多件, 如果韭菜可以畀多少少就好啦。為食嘅我哋另外仲叫咗個16蚊兩份嘅小食, 有兩隻雞翼同埋三粒 炸龍蝦丸, 餐廳加咗啲孜然粉係上高, 鹹鹹哋都幾惹味。總括嚟講食個便飯都唔差㗎, 希望下次再嚟過可以試埋海南雞飯啦。
喺尖沙咀做嘢, 山林道的餐廳一早已經俾我試勻曬,
 正當同同事 喺到懊惱 到今日午餐要食乜時,

我同friend嚟食, 佢叫咗牛腩蘿蔔同埋章魚小丸子米粉,
牛腩蘿蔔章魚小丸子米粉,

牛腩都炆得入味嘅, 估唔到佢嘅章魚小丸子有d似墨魚丸,
牛腩蘿蔔同埋章魚小丸子米粉,

另外蘿蔔都大舊, 又甜又多汁。
牛腩蘿蔔同埋章魚小丸子米粉,

而個麵底就 叫左米粉,

份量都幾多。
牛腩蘿蔔同埋章魚小丸子米粉,

另外因為唔夠菜食我哋叫咗碟唐生菜 同埋手拍青瓜 ,
唐生菜

價錢唔算好貴 , 都係幾蚊啫 ,都可以接受㗎。
手拍青瓜

而我就叫咗碗 韭菜豬紅冬菇 米線,

冬菇厚肉入味,

豬紅都幾多件,
韭菜豬紅冬菇 米線

如果韭菜可以畀多少少就好啦。

為食嘅我哋另外仲叫咗個16蚊兩份嘅小食,
雞翼炸龍蝦丸

有兩隻雞翼同埋三粒 炸龍蝦丸,
雞翼炸龍蝦丸

餐廳加咗啲孜然粉係上高, 鹹鹹哋都幾惹味。

牛腩蘿蔔章魚小丸子米粉,
唐生菜