2019-08-12 21 浏览
好耐冇食雞煲,本來諗住去番旺角食,但有朋友介紹呢間唔錯,就去咗食。餐廳嘅裝修明顯係想模仿返大排檔嘅感覺,可能因為室內緣故,其實都坐得好舒服。雞煲單鍋(雞半隻)所有雞煲都係即嗌即炒,等咗大概十分鐘雞煲就上枱。 雞煲入面除咗加入咗芫茜、洋蔥、青椒等配菜外,仲加入咗豬皮。豬皮完全吸收曬雞煲湯底嘅精華,非常入味又好爽口。以兩個人食嚟講其實半隻雞嘅份量都算幾多鬼馬墨魚其實就係油炸鬼墨魚滑,有指示叫我哋要先煮一分鐘先好食。本來以為油炸鬼浸完湯就會好冧, 但實際上仍然好脆口,再加上好彈牙嘅墨魚滑,食落好滋味。羊肉卷份量十足,而且又唔會太騷,肉質亦不錯。帶子皇叫得做帶子皇,份量當然唔會令人失望。帶子開半仍然咁大隻,厚肉而且好有鮮味。健康雜菜籃估唔到咁大份嘅雜菜籃,最後都差啲食唔曬。雜菜籃有粟米、油麥菜、唐生菜等等,種類多而且份量十足。

雞煲單鍋(雞半隻)
豬皮完全吸收曬雞煲湯底嘅精華,非常入味又好爽口。

以兩個人食嚟講其實半隻雞嘅份量都算幾多

鬼馬墨魚

羊肉卷
份量十足,而且又唔會太騷,肉質亦不錯。

帶子皇

健康雜菜籃