2023-09-01
[✨屯門·高質打卡韓式餐廳🍳]#banchanandcook #屯門 🌟燉牛肋骨蛋包飯🍳 $162(超級推薦🎀)好出色嘅蛋包飯,上枱時份蛋係好完整咁訓左係堆飯上面,餐廳員工會係客人面前用刀介開炒蛋嘅表面,入面嫩嫩嘅滑蛋就會因為重力係你面前慢慢覆蓋哂堆飯,儀式感滿滿🥰🫶🏻飯底係珍珠米炒飯黎,唔會太濕口感幾好,牛肋骨🐂肉味香濃,肉質亦都好滑嫩。整體好值得一試😋💕🌟初雪芝士🧀 炸雞 (無骨) ▫️$108/半份▫️$208/一份(超級推薦🎀)表面嘅芝士好香濃,入口即化。炸雞係即炸嘅,仲要好貼心咁去左骨,食落好多肉汁,再配埋厚身薯條,呢個配搭真係無得輸啊!🤩💗💗🌟牛肉紫菜包飯 $78本身都怕叫左一個主食蛋包飯,再黎一個紫菜包飯會太飽,但個樣太吸引,所以最後都係叫左🤤飯卷好足料之餘,又唔會太多飯,只係外圍薄薄一圈飯,而且配料除左牛肉外,仲有青瓜、絲酸蘿蔔、蘿蔔絲等比較青新嘅食材平衡返,食落好開胃😙💞————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳位置寬敞舒適💖裝潢整體風格配色都好明亮,令人感覺舒服。食物質素在線,都幾適合同朋友聚會,尤其係鐘意食韓國嘢嘅朋友😍😘📍반찬앤쿡 Banchan and
#banchanandcook #屯門
🌟燉牛肋骨蛋包飯🍳 $162
(超級推薦🎀)
🌟初雪芝士🧀 炸雞 (無骨)
▫️$108/半份▫️$208/一份
(超級推薦🎀)