2020-12-09 26 浏览
呢晚黎到屯門仁愛堂街搵到呢間宏鮨芯浜燒料理,店員好熱情咁帶我同朋友入座內在環境相當寬敞,佈置亦相當有居酒屋feel 🏮店員知道天氣轉涼,馬上為我地遞上熱茶同餐牌事不宜遲啦,以下為小妹既心水菜色:宏蟹噌甲羅燒嘩!大大舊蟹膏,配上脆卜卜蟹籽,加埋邪惡滑溜既鵪鶉蛋,經廚師現場用大火網燒10分鐘左右,三種食材完美混合於一體最後燒到溫熱既蟹膏汁加上蔥花,配合燒到乾身脆脆既餐包片一齊食用,呢個高級日式多士就完成啦蟹膏汁好重蟹膏鮮味仲咬到蟹籽粒粒既口感tim 提提大家食甲羅燒記得要襯熱食呀,唔係凍左就會出腥味就唔好味啦!味淋魚干(燒鳥盛合)燒到金黃色既魚干本身既味淋味十分出色,就咁食已經好正,當然配埋蛋黃醬就更香啦串燒盤(燒鳥盛合)由和牛粒、牛舌串、雞腎串、雞軟骨串、燒青椒仔組成既串燒盤,肉類全部都燒得岩岩好,唔會太乾,keep住少少油脂既肉汁無得輸,而且醃得夠入味鹽燒油甘魚鮫(燒鳥盛合)魚皮燒得靚仔,估唔到食落口好香鹽香味,魚鮫肉質keep住滑嫩呢晚既浜燒體驗真係令小妹十分surprise 一次過食哂平時自己燒唔到既日式燒物,仲要咁好味😋入黎屯門食好野又一個好選擇

事不宜遲啦,以下為小妹既心水菜色

宏蟹噌甲羅燒

蟹膏汁好重蟹膏鮮味
仲咬到蟹籽粒粒既口感tim

味淋魚干(燒鳥盛合)

串燒盤(燒鳥盛合)

鹽燒油甘魚鮫(燒鳥盛合)

呢晚既浜燒體驗真係令小妹十分surprise