2021-02-12
係屯門停車場經過見到有日式料理,見到門面幾靚同menu幾吸引就入去試下。環境都幾闊落,坐得舒服,枱面都好乾淨,衛生又有足夠距離。上網見到佢呢度嘅刺身丼幾吸引,我就揀左佢嘅鮨芯特級丼,另外仲點左燒雞肝串同燒雞軟骨串。鮨芯特級丼 $138上枱個陣真係嘩一聲,估唔到份量係咁豐富,牡丹蝦好大隻,肉質結實彈牙好鮮甜,好fresh! 帶子又大大粒原隻開2邊,八爪魚亦都好厚身。另外海膽完全食唔到苦味,值得一讚。玉子就清甜可口。而珍珠米粒口感適中,粒粒都好飽滿。另外個麵豉湯都好好味,唔會太咸,亦都比平時出面飲到嘅較有鮮味。雞肝串 $38烤得好香口,肉質唔會太乾身,亦唔會太多調味,口感軟腍,份量足。雞軟骨串 $18平時小食鋪都要成十幾蚊,佢呢個燒得外脆內軟,脆脆嘅外層鎖住肉汁,軟骨咬落卜卜聲,juice得嚟好爽脆!勁抵食! 總結:不論味道、質素、環境都好高質、好有驚喜,而且價錢唔算貴,絕對係好抵食!屯門區入面真係數一數二!食完就好似去左轉日本咁。
環境都幾闊落,坐得舒服,枱面都好乾淨,衛生又有足夠距離。
鮨芯特級丼 $138
雞肝串 $38
雞軟骨串 $18
總結:
食完就好似去左轉日本咁。