2021-02-28 106 浏览
家姐生日緊係要同佢食番個生日午飯啦。行行吓嚟咗呢間居酒屋,見佢有個招牌蝦湯麵幾有特色,決定一試。一打開餐廳門入到去,眼前一亮,好有日本feel ,長長走廊,掛滿日式燈籠。環境氣氛不錯。大門邊角落仲放有一部懷舊遊戲機,非常有趣,出賣年齡系列。進入餐廳裡面,整個格局更似去咗日本嘅小店牆身佈置了很多日式飾物、玩具、清酒等等。好舒服,妤有feel。仲有個飛鏢鏢靶,可以同朋友飲杯啤酒掟下鏢。睇吓午餐牌,我哋緊係試佢嘅招牌蝦湯麵啦,不過一個改配飯、一個改配烏冬,兩個各有特色。蝦湯味十分濃、烏冬滑滑,😋加上今日凍凍吔,食到個熱辣辣嘅烏冬特別正!至於個飯,口感不同,而且食到有蒜香,啱啲鐘意有飯落肚嘅朋友。佢個湯濃稠,所以有啲似食意大利飯嘅感覺。家姐生日大曬嘛,佢指定要試個迷你生煎包,追加小食加$18就有三個,當然要試吓啦。生煎包食落皮脆肉嫩!廚司好細心,伴碟配上了七味辣粉,想食辣可以沾點辣粉更美味。值得一提,餐廳食物其實不只是日式的。佢仲提供有好多特色食物、又有串燒,連日式生炸BB乳鴿都有,而且係獲奬名菜。太多嘢想試,下次要再嚟。地方不太,但勝在氣氛格局好,夜晚三五知己食下嘢、吹下水,飲杯酒,真係不錯
家姐生日緊係要同佢食番個生日午飯啦。

一打開餐廳門入到去,眼前一亮,好有日本feel

進入餐廳裡面,整個格局更似去咗日本嘅小店
仲有個飛鏢鏢靶,可以同朋友飲杯啤酒掟下鏢。

家姐生日大曬嘛
生煎包食落皮脆肉嫩!廚司好細心
,伴碟配上了七味辣粉,想食辣可以沾點辣粉更美味。

招牌蝦湯配飯
招牌蝦湯配烏冬

迷你生煎包

太多嘢想試,下次要再嚟。
地方不太,但勝在氣氛格局好,夜晚三五知己食下嘢、吹下水,飲杯酒,真係不錯嘅選擇。

2021-02-27
庆祝纪念