2020-06-05 99 浏览
唔经唔觉行到‪屯门雅都商场‬呢头,见呢间餐厅门口个招牌好sharp, 加上第二份又有半价优惠,就入嚟试吓先。我哋分别叫咗个板烧日本和牛同板烧封门柳,每个set都跟秘制酱汁、饭、饮品同面豉汤。入到黎餐厅座位唔多,大概系六至八张枱。但系睇得出铺头摆咗好多心思,墙上面画左好色彩缤纷嘅日式壁画,木制家俱,同满满嘅黄店风味。个石烧炉具十分精致,店员温馨提示我哋先将预备好的牛嘅油脂均匀咁样涂满石烧板,再开始烧牛。图入面左边嘅系封门柳,相对日本和牛较为薄身细片,颜色冇咁血红。但食落去好Juicy、牛味好浓、有咬口。而另一款日本牛牛色泽鲜红,油脂分布均匀,厚度啱啱好,口感丰厚滑嫩。一间有heart嘅小店,值得再帮衬!
一间有heart嘅小店,值得再帮衬!
  • 封门柳