2021-09-15
宏鮨芯 (屯門)屯門仁愛堂街1號麗日閣地下3-4號舖角切雜錦魚生丼 $118好足料😍雜錦配料有海膽、吞拿魚蓉、油甘魚、三文魚、三文魚籽、蟹籽、青瓜玉子,估計有部分白身魚係鯛魚角切😋咩都有d咁~勁滿足😚吞拿魚蓉、油甘魚、鯛魚、三文魚全部魚生都好新鮮,完全唔腥!! 溶雪做得好!!本身都會擔心海膽唔夠新鮮會腥苦,但原來完全無呢個問題!!😚壽司醋嘅調味同珍珠米好夾,又無搶走魚生應有嘅自然鮮味~三文魚腩刺身 $58厚切!好肥美😋雖然三文魚肉色偏淺,但意想不到幾有魚腩個陣魚香👍🏻炸芝士四重奏 $784款不同質感的炸芝士🧀🧀🧀🧀可能因為是急凍來貨,店員未能清楚各口味來自邊款種類芝士,但就有介紹應由邊款淡口味食至最濃味的炸芝士口味~以下係小妹對芝士不專業嘅認知食評👇🏻手指條形炸芝士: 🧀Mozzarella cheese~一咬手指條就拉絲麥皮(米通?)炸漿球形炸芝士:🧀流心軟芝士~外層炸漿酥脆,內裏芝士醬勁流心🤤小編覺得呢款最好食😋👍🏻圈形炸芝士:🧀Cheddar cheese~但因為圈圈形,外層炸漿內芝士醬算比較少三角形炸芝士:🧀Parmesan cheese~店員介紹呢款係最濃芝士味,最好最後先品
屯門仁愛堂街1號麗日閣地下3-4號舖
角切雜錦魚生丼 $118
咩都有d咁~勁滿足😚
本身都會擔心海膽唔夠新鮮會腥苦,但原來完全無呢個問題!!😚
壽司醋嘅調味同珍珠米好夾,又無搶走魚生應有嘅自然鮮味~
三文魚腩刺身 $58
Mozzarella cheese~一咬手指條就拉絲
麥皮(米通?)炸漿球形炸芝士:🧀
圈形炸芝士:🧀
三角形炸芝士:🧀
Parmesan cheese~店員介紹呢款係最濃芝士味,最好最後先品嚐~