2022-06-27
平時去開景峰搵朋友,其他朋友都會去雲川買外賣食,甚至有朋友搭成個鐘車特登入黎屯門食😂。呢次又係俾朋友捉左去美樂碌ling,佢就係為左食雲川先黎屯門碌😐…美樂分店好光猛開揚,唔算逼,落單都唔使等好耐就有得食。🔅米線套餐 ($42)基本上我次次都係食麻辣(微辣&走韭芽),豬頸肉米線,熱檸水。Simple is the best😎雖然湯叫左微辣,其實唔麻又唔辣,不過幾香幾惹味,唔算重味精。酸辣湯我就麻麻,豬骨湯試過一般,所以都係繼續麻辣湯🤣。米線同豬頸肉份量都頗多,2樣都好掛湯。豬頸肉切開一條條,燒完唔乾又夠香🥺,好易咬,夠晒爽口。雖然簡單但無得輸!試過要2餸加左塊香茅豬扒,雖然好食,但飽到傻😂。另外幾個朋友都好鐘意食螺旋藻,我諗應該都唔錯。💬整體呢間絕對係抵食之選😎,淨係做屯門區都出晒名就知。米線原本亦唔需要太fancy,呢間既湯、米線同餸都交到功課,無咩挑剔位。之前覺得呢間麻麻我諗係因為做左環保撚,外賣無分湯,所以先無咁好食🤣。建議外賣既都係要加錢分湯(外賣+$1 分湯+$2),或者自備碗。順帶一提佢既外賣餐具都唔錯的😂。
豬頸肉米線
豬頸肉米線