今日出咗糧,決定帶屋企人出去食餐好嘅,最後搵咗一間銅鑼灣嘅和牛湯鍋!😍🥰佢個location都算方便,喺銅鑼灣海灣大廈地下,算係一個比較容易搵嘅地方。 門面,室內嘅設計同餐具都走日系風, 真係唔講唔知以為自己去咗日本🇯🇵入到去我哋即刻點菜,首先叫咗個信州白味噌和牛湯鍋,奶白色嘅湯有非常濃郁嘅味噌同牛肉的鮮味!而且入邊有好多蔬菜,令到個湯有蔬菜嘅甜味。煮餸超好食嘅媽媽都覺得整得好好,食材好新鮮👍🏻我仲叫咗美國特選黑豚肉 ,個厚到切到啱啱好,唔會覺得太薄弱唔會覺得太厚,而且呢黑豚肉嘅豬肉味特別重, 就算唔點任何醬汁都非常好味。六頭南非大虎蝦(2隻), 好少見到虎蝦係咁大隻,雖然佢切咗先上枱,我就咁睇佢嘅size就覺得佢有我手掌咁大隻,☺️☺️食落口好甜,好彈牙, 好爽口。日本廣島蠔肉 ,佢都算好大隻,熟咗之後成隻都係脹卜卜,好豐滿。食落口就覺得好Creamy,蠔味同海水味都好重😍😍我屋企人都覺得呢一餐味道好好,覺得食材好新鮮👍🏻😋

我屋企人都覺得呢一餐味道好好,覺得食材好新鮮👍🏻😋