2018-09-25
人越大,越珍惜同朋友相聚ge時間,今日大家聚首一堂,揀左銅鑼灣一間新開ge串燒居酒屋,大家享受美味ge串燒之餘,亦暢飲、暢談了一番,歡樂地過了一個晚上!餐廳環境好有氣氛,有好多好可愛ge小豬公仔,坐得舒適,係同朋友聚下會,飲番杯,暢談一番ge好地方。黑面清酒,高質又有餘香! 刺身盛合五款: 刺身盛盒包含海膽,三文魚,帆立貝,油甘魚,赤蝦呢五款,款款鮮甜,最鍾意赤暇同帆立貝刺身,鮮味十足。豬肝慕斯:店主推介豬肝慕斯要成個放入口中品嚐。豬肝同cream cheese ge配撘是意想不到ge好味,放在口中幸福滿滿!呢間居酒屋主打豚肉串燒,所以我地都點左唔少豚肉類ge串燒,吃得津津有味!日本煙燻豬腩: 此個是非常讚ge豬腩肉,咸香肉嫩,十分惹味,佐酒一流!月見免治豬肉串:免治豬肉串多汁鮮甜,沾上袐製ge醬汁同蛋黃漿,實在是滋味無窮!豬耳芝士: 豬耳芝士非常爽口,軟骨部份吃起上黎非常爽脆,而且加入芝士,令味道更滋味👍🏻燒雞翼: 所謂燒雞翼~我最鍾意食~去串燒店總是忍不住要點燒雞翼,今次亦不例外。燒雞翼香脆可口,亦是另一個滋味的佐酒小食!日本青椒芝士卷:簡單ge食材,燒出不平凡ge味道,芝士同青椒
黑面清酒,高質又有餘香!
日本青椒芝士卷:簡單ge食材,燒出不平凡ge味道,芝士同青椒匹配,吃起來有汁,味道不錯!
凍蕃茄: 香清涼,給人清新ge感覺,而且口感甜美。