今日下午我們去咗深井嘅「發記甜品」食甜品!我們叫咗紅運當頭係用紅豆、椰果、花奶同芒果汁組合而成,味道怪怪咁!綠豆沙涼粉嘅涼粉好似雪到壞咗咁,味道亦都係好怪!朱古力綿花冰嘅綿花冰入口即溶,朱古力嘅味道都幾濃郁!糖不甩都幾煙煙韌韌,味道唔會過甜!木瓜鮮奶相當稠身,味道就比較淡!紅豆沙芝麻湯圓嘅紅豆沙極之稀,好似一碗紅豆水咁,味道係淡而無味!另外!店員嘅服務態度超級差,落單嗰陣,表姐話要杯香蕉鮮奶,佢無回應有冇,等咗好耐都無嚟到,我們問點解咁耐都未嚟?佢用極之無禮貌嘅態度答話我們無香蕉鮮奶呢樣嘢!我們話如果無嘅話你應該一早同我們講,而唔係要我們等咗咁耐先嚟話無!我們再問會唔會有杯清水可以畀我們?佢亦都係用超差嘅語氣答無喎!你要嘅話就畀錢買啦!經過今次之後,將來如果他們推出免費大贈送任食嘅話,我們都絕對唔會再入嚟食!
綠豆沙涼粉嘅涼粉好似雪到壞咗咁,味道亦都係好怪!
木瓜鮮奶相當稠身,味道就比較淡!
紅豆沙芝麻湯圓嘅紅豆沙極之稀,
好似一碗紅豆水咁,
味道係淡而無味!
另外!店員嘅服務態度超級差,
你要嘅話就畀錢買啦!
紅運當頭
綠豆沙涼粉