尚上下夏聽講很久,講說呢個雞煲同城中我愛辣魚蛋一樣,非常有個性的雞煲,讓你一吃就好有印象個隻。呢個下午兩個人無book位,下午五點幾就食,餐廳竟然都半滿。醬芥當然係要計的,混醬就簡單一點,不過講真,雞煲醬汁咁強,邊需要混醬。兩個人只點了半隻雞,驚食唔哂,雞件算足,原來呢到有得選雞脾,雞胸,看了喜歡那一種肉。雞煲入面有幾多的豬皮同芫茜,雞當然夠滑,而且都真係有多件雞胸,我想像唔到剩點雞胸或者雞髀究竟會有幾多。黑豚肉幾好,不過相對份量少,得四塊$68較為普通。四川苕粉好適合呢個雞煲嘅調子,麻香加其他藥材嘅香令到呢個苕粉更加吸味。凍芋頭同千頁冰豆腐又係同四川苕粉係好朋友,識叫一定咁叫。雜菜籃真係乜都有,不過唔好太遲落,如果唔係,會好吸味。都費事叫其他嘢現成飲品,降壓解脂洛神花茶係自家做,下下火都唔錯。值得一睇,愛貓嘅人一定好鍾意呢間野,周圍都係貓,欣賞下裝飾都係一件賞心樂事。

黑豚肉幾好,不過相對份量少,得四塊$68較為普通。

凍芋頭同千頁冰豆腐又係同四川苕粉係好朋友,識叫一定咁叫。

雜菜籃真係乜都有,不過唔好太遲落,如果唔係,會好吸味。