2023-03-15 11 浏览
呢間酒吧環境非常舒適,氣氛好好,充滿放鬆easygoing既感覺,大家都好chill,音樂又唔會太大聲,啱哂放工relax下慢慢飲酒傾下計吹水,而且酒種類超多!🤩🫃Tart-Too蛋撻 $98由Butter Fat-Wash Plantation Dark Rum、Vanilla、Frangilico調配嘅雞尾酒,香味濃郁,入口感覺順滑,酒香味道悠長,唔會太甜,上層溫暖下層冰冷,層次感豐富,推薦大家一試❗️🥰(本來想試蜜但賣哂,下次再黎試~)🫃Americano$88由Lyre's Italian Orange同Lyre's Rosso調配嘅Americano好開胃,啖啖清新感覺,配上soda water,味道更加平衡,好易入口😁🫃🏻避風塘薯條$58一上碟已經聞到好香避風塘味,而薯條就口感酥脆,外層夠香脆,入面就鬆軟可口,加上避風塘既脆脆,味道更加豐富🤪🫃骨雞翼拼一口炸芝士$78雞翼拼一口炸芝士是這家餐廳的招牌菜之一,雞翼肉質鮮嫩,炸至酥脆,加上炸芝士濃郁香味,每一口都係種極致既享受,好抵食😍🫃意大利餛飩配白松露油雜菇醬$108相對飽肚既招牌精品菜(酒吧當然主打係飲野haha),餛飩外層

🫃Tart-Too蛋撻 $98

🫃Americano$88

🫃🏻避風塘薯條$58

🫃骨雞翼拼一口炸芝士$78

🫃意大利餛飩配白松露油雜菇醬$108
相對飽肚既招牌精品菜(酒吧當然主打係飲野haha),餛飩外層Q彈,內餡濃郁,配香氣四溢的白松露油,同多種雜菇一同搭配,鮮美豐富😝

🫃燒厚切牛舌$118
燒厚切牛舌則比起之前嘅菜式係有啲失望。牛舌嘅口感有少少韌,唔夠滑嫩,同埋燒烤得唔夠香,味道有啲淡,整體來講有啲失色,同埋唔算太抵食,份量偏少🥹

以上四款食物各有特色,估唔到主打飲酒既酒吧餐廳,小食質素都幾出色,值得一試。另外店員仲介紹左我地黎緊3月14號有情人節既special event,主題係chocolate,聽到都覺得正,姐係下星期又要再黎了🥳