2022-09-30 45 浏览
難得放假一家就去食返個火鍋放題,呢間位於尖沙咀「牛駅麻辣火鍋放題」之前和同事食過覺得不錯👍喜歡這裏環境寬敞,食物擺放得企理又整齊。餐紙上有三款套餐選擇,我們就揀了美國精選牛$248/1位。餐廳外面亦有個自助區擺放了多款台灣直送的火鍋配料,有丸類、腸類、蔬菜、麵類、糖水、甜品、小食及多款前菜,仲有麻辣小龍蝦及糍粑任食😋鴛鴦湯底我們點了清湯椰子湯底和鳳梨苦瓜豬骨湯,湯底好鮮甜真材實料,滾熱之後每人飲了一大碗。美國肩胛肉/美國豬梅肉片牛肉肉質鮮嫩,切得好薄,滾一滾就食得,入口牛肉味濃郁。豬肉肥瘦適中,配埋火鍋醬汁一齊食,味道一流!海鮮配料有鮮蝦、脆肉鯇、魷魚、魚肚和花膠等,蝦肉好爽口又鮮甜,花膠膠原豐富,魚肚吸入湯底好juice,食材樣樣都好新鮮。另外芋頭、油炸鬼、炸魚皮、響鈴同午餐肉,好香口好惹味。飲品種類亦都好多選擇,有清酒,梅酒,啤酒及多款健康茶👍最後食埋雪糕做甜品,呢一餐非常滿足!
餐廳外面亦有個自助區擺放了多款台灣直送的火鍋配料,有丸類、腸類、蔬菜、麵類、糖水甜品、小食及多款前菜,仲有麻辣小龍蝦及糍粑任食😋
鴛鴦湯底
美國肩胛肉/美國豬梅肉片
海鮮配料
飲品種類亦都好多選擇,有清酒,梅酒,啤酒及多款健康茶👍
最後食埋雪糕做甜品,呢一餐非常滿足!