2023-07-06
前排睇到某YouTuber推介黎呢度食見佢介紹個幾樣巳經心郁郁mark低今次叫埋附近做嘢嘅朋友一齊嚟🤪=====================
餐廳嘅吸引之處有別於一般居酒屋地點位於海港城對面嘅中港頂樓17景觀唔錯 有兩間包廂 私隱度高🤩菜單上好多出面食唔到既精品小食出品著重擺盤 配搭亦有誠意居酒屋嚟講算係做得好唔錯👍我哋兩個人食 唔覺唔覺都食咗好多🤣一埋位佢已經由餐前小食送比大家係炆到好淋好入味既牛舌😋然後我哋叫咗1️⃣日本魚勝味淋雞泡魚乾$88-呢個係朋友每次見到必叫之選,呢一間嘅雞泡魚乾係我食過覺得燒得好食嘅頭三,厚薄度適中,唔會少得過乾,而且點埋絕配既蛋黃醬,👍👍2️⃣大蝦天婦羅卷$168- 呢個係如果淨係睇菜單嘅名覺得平平無奇,我哋坐低咗見到人哋食,見到個賣相好特別同大陣仗,就忍唔住叫埋,份量唔少,有8-9卷,千祈唔好忽略個炸蝦頭,啖啖肉,而且炸得酥脆😋😋3️⃣荔枝豚肉串燒$48- 佢哋嘅串燒一燒完會即刻上比你,唔會話等埋另外一串先上咁,務求比到最新鮮嘅味道大家品嚐,荔枝嘅香甜配上豚肉既焦香,又係一個記憶點!4️⃣阿波尾雞頸肉串燒$585️⃣脆皮原條白鰻$168- 平時食得蒲燒鰻魚多,彷彿蒲燒
見佢介紹個幾樣巳經心郁郁mark低
今次叫埋附近做嘢嘅朋友一齊嚟🤪
===================== 餐廳嘅吸引之處有別於一般居酒屋
地點位於海港城對面嘅中港頂樓17
2️⃣大蝦天婦羅卷$168
3️⃣荔枝豚肉串燒$48
4️⃣阿波尾雞頸肉串燒$58
5️⃣脆皮原條白鰻$168
- 平時食得蒲燒鰻魚多,彷彿蒲燒汁味就等如鰻魚味,今次返佢原汁原味又係另一風味,外脆內軟油香😋
6️⃣冷烏冬$68
- 烏冬嘅份量同配搭比我想像中多,佢嘅烏冬比較幼身,我就鍾意粗身既多d🤪
7️⃣魷魚糯米飯$88
- 出邊好少食到呢隻,之前喺日本食過今次一再回味,佢令我最樓下記憶點嘅係佢嘅醬汁,係一個充滿咗魷魚味既特製醬汁,夾到一嚿點落去絕配😝😝
8️⃣白桃燒酌梳打$68
9️⃣巨峰提子燒酌梳打$68
居酒屋就係一個好地方俾大家飲杯嘢食吓嘢,我見大家同我哋都一樣,一坐又坐左三個鐘🤣🤣🤣
#泓居酒屋 #居酒屋 #日本料理 #尖沙咀美食 #串燒