2024-02-04 718 浏览
啲食物嚟,每一啖都係驚喜。首先講下佢個「冲繩苦瓜炒豬肉」,啲苦瓜炒得咁好,真係得意得嚟;豬肉又嫩又香,夾埋苦瓜食真係一絕🌟。再嚟個「富士卷」,外面脆脆,入面嘅海鮮鮮甜,一啖咬落去仲有流心嘅奇妙感覺😋。啲「阿波踊雞」腍滑得嚟,味道正中夂箢,簡直係雞中之精品👍!至於「黑豚西京燒」,呢個豬肉肥而不膩,香而不俗,燒得外焦內腍,實在過癮💯。燒烤方面嘅「牛柳」同「魷魚」,牛柳鮮嫩多汁,魷魚又夠晒韌勁有嚼頭,兩樣都燒得啱啱好,香氣撲鼻,每啖都想細嚼慢咽嚟享受。嗰個「脆炸絹豆腐」同「烤乾鱈魚片」都係下酒佳品,豆腐外脆內軟,乾鱈魚又香脆解膩。啲飲品「巨峰提子燒酒梳打」同「蜜桃梳打」兩者清新爽口,真係解渴提神,幫襯完呢啲唔夠,都要再叫架。食完今次,心情大好,下次仲想再嚟,趁熱打鐵,發掘更多隱藏版好菜呀!🍽️🍹
陳述返每樣野,大家自行判段。一開始見好多好評,去到現場兩回事。首先去到,竟然播緊「微辣」廣告,呢間野👎👎👎⋯⋯好極有限啤酒$68 買一送一但吾凍串燒貴又普通卷物 好細份$88-138無叫刺身,大部分$88(2片)仲有切蛋糕費$200無下次啦⋯⋯我吾識欣賞
陳述返每樣野,大家自行判段。
一開始見好多好評,去到現場兩回事。

首先去到,竟然播緊「微辣」廣告,呢間野👎👎👎⋯⋯好極有限

啤酒$68 買一送一但吾凍

串燒貴又普通

卷物 好細份$88-138

無叫刺身,大部分$88(2片)

仲有切蛋糕費$200

無下次啦⋯⋯我吾識欣賞

原條鰻魚
辣汁螺
2023-08-23
2023-07-27 1464 浏览
今日與兒時朋友相聚,大家都係日本菜嘅擁躉,就相約喺一間一早bookmarked 嘅居酒屋暢談近況。 泓居酒屋 -- 喜歡呢度嘅環境,居高臨下、環境舒服、氣氛良好,真係好適合同好友喺度開懷暢聚。 🥣雖然睇食評已經一早知道呢度有免費嘅餐前小食,但上枱一刻,依然感覺開心。汁煮牛舌, 賣相有d似關東煮,可能因為當中有白蘿蔔;除此以外仲有紅蘿蔔,而主角牛舌烹煮入味,絕無因為免費而hea煮。 🥗愛健康嘅友人特別揀左味道清新嘅  什錦魚生沙律 ($138),刺身鮮味吸引,蔬菜爽脆,好正。 🍢嘴饞嘅我就叫左惹味串燒,串燒牛柳 ($58)我特別喜歡那肉質有咬口,加上牛味濃郁,值得再來一客。 🍱喜愛日本菜嘅我倆,當然唔會放過卷物啦($128),揀左特色嘅泓卷。呢個有驚喜,因為配料會由廚師發辦,今晚我地呢份係三文魚蓉,叠得厚厚嘅魚蓉配搭埋青瓜及蛋,口感豐富。 🍹飲品:日本乳酸梳打($58):唔會太甜;荔枝梳打($58):荔枝味幾濃。 整晚人流唔少;食物質素有保證、環境好,值得再call酒肉朋友,下次品酒談天。

🍹飲品:
日本乳酸梳打($58):唔會太甜;
荔枝梳打($58):荔枝味幾濃。

2023-07-26
2023-07-26 377 浏览
呢間餐廳整體上都不錯,不論係食物,環境同服務首先講一講環境先,我覺得感覺係清潔嘅,呢度枱櫈唔算多,所以都坐得舒服,員工都好nice!!叫咗啲特別嘅嘢食會介紹下咁~同客人都會講幾句嘢~其實望出去嘅景觀應該係好靚,不過夜晚嘅話啲窗反哂光睇唔到🤣· 前菜係牛舌+蘿蔔!牛舌切成一粒粒,都好腍又入味,蘿蔔都係!· 泓卷 $128呢個卷上面鋪滿碎左嘅生三文魚吞拿魚同一啲白魚仲有啲生嘅紫洋蔥,舊壽司飯就包住舊蛋同青瓜絲。食落都口感豐富嘅不過我覺得啲洋蔥有少少蓋過左魚生,同埋舊蛋帶甜,我自己都係比較鍾意食咸多啲🫢· 什錦魚生沙律 $138個沙律都幾大份下,有三文魚同呑拿魚粒,仲有啲蕃茄同青瓜,用咗柚子汁,成個沙律會酸酸地,幾開胃,魚生份量都唔少~· 魷魚糯米飯 $98店員有介紹到個醬汁係用魷魚嘅內臟整嘅,所以係好濃~建議我哋唔係沾咁多嚟食🤣不過我就覺得沾多啲好啲!因為好好食😋同個糯米飯都好夾,魷魚配糯米飯個口感好特別!建議嚟呢度都可以叫魷魚糯米飯食🫡· 蘆筍豚肉 $58· 牛舌心 $58兩串都唔會燒到好乾,最怕啲嘢燒到又乾又硬,但呢個食落幾juicy,特別係蘆筍咬落有汁調味都唔會過咸,牛舌心食落唔會太
呢間餐廳整體上都不錯,不論係食物,環境同服務
其實望出去嘅景觀應該係好靚,不過夜晚嘅話啲窗反哂光睇唔到🤣

· 前菜
係牛舌+蘿蔔!牛舌切成一粒粒,都好腍又入味,蘿蔔都係!

· 泓卷 $128

· 什錦魚生沙律 $138

· 魷魚糯米飯 $98

· 蘆筍豚肉 $58
· 牛舌心 $58
兩串都唔會燒到好乾,最怕啲嘢燒到又乾又硬,但呢個食落幾juicy,特別係蘆筍咬落有汁調味都唔會過咸,牛舌心食落唔會太韌

· 白桃梳打 荔枝梳打 $58
天氣咁熱係需要飲梳打水先爽🤣🤣

🍽 泓居酒屋 | 尖沙咀
📍 尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓
2023-07-25 287 浏览
✨魷魚糯米飯 $𝟖𝟖 魷魚🦑燒到好香有口感,唔會太乾身,糯米飯軟糯聞落有少少老酒香味,鹹鹹地。另外附上用魷魚內臟整既醬,味道會有啲重海鮮味,未必個個食得慣,但點左更增添鮮味🤓✨免治雞肉棒配溫泉蛋 $𝟔𝟖 雞肉棒混合左雞軟骨同雞肉,食落𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲有咬口, 撈埋溫泉蛋黃汁食好好味🤤  ✨南蠻炸雞 $𝟕𝟖 每件炸雞都好大件同炸得好脆🐓 表面灑左一層鹹鹹哋嘅味粉,就算唔點醬食都好夠味☺️  ✨關東煮 $𝟕𝟖 關東煮湯鮮甜,一碗有齊哂經典煮物蒟蒻、雞蛋、蘿蔔、獅子狗卷等,炆得幾入味,再配上芥末醬,成個感覺好地道😋  ✨蘆筍豚肉 $𝟒𝟖 豚肉烤得夠脆,蘆筍咬落清爽多汁,成個配搭好夾唔膩,居酒屋必點之物🤤  ✨大蝦天婦羅卷 $𝟏𝟔𝟖 排到成條龍咁嘅天婦羅大蝦卷🍤,連個蝦頭都有炸過咁上碟🤣 成個賣相好吸引👍🏼 而飯卷配上白昆布絲,食落口感軟棉棉,意外地成個組合好夾😆   ✨威士忌梳打 $𝟔𝟖 ✨荔枝燒酌梳打 $𝟔𝟖 梳打混合燒酌,兩杯都好易入口,酒精同梳打份量平衡得啱啱好🥃      味道:𝟖.𝟓/𝟏𝟎    性價比: 𝟖.𝟓/𝟏𝟎
✨魷魚糯米飯 $𝟖𝟖
魷魚🦑燒到好香有口感,唔會太乾身,
糯米飯軟糯聞落有少少老酒香味,
鹹鹹地。另外附上用魷魚內臟整既醬,
味道會有啲重海鮮味,未必個個食得慣,
但點左更增添鮮味🤓

✨免治雞肉棒配溫泉蛋 $𝟔𝟖
雞肉棒混合左雞軟骨同雞肉,
食落𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲有咬口,
撈埋溫泉蛋黃汁食好好味🤤

✨南蠻炸雞 $𝟕𝟖
每件炸雞都好大件同炸得好脆🐓
表面灑左一層鹹鹹哋嘅味粉,
就算唔點醬食都好夠味☺️

✨關東煮 $𝟕𝟖
關東煮湯鮮甜,一碗有齊哂經典煮物蒟蒻、
雞蛋、蘿蔔、獅子狗卷等,炆得幾入味,
再配上芥末醬,成個感覺好地道😋

✨蘆筍豚肉 $𝟒𝟖
豚肉烤得夠脆,蘆筍咬落清爽多汁,
成個配搭好夾唔膩,居酒屋必點之物🤤

✨大蝦天婦羅卷 $𝟏𝟔𝟖
排到成條龍咁嘅天婦羅大蝦卷🍤,
連個蝦頭都有炸過咁上碟🤣
成個賣相好吸引👍🏼 而飯卷配上白昆布絲,
食落口感軟棉棉,意外地成個組合好夾😆

✨威士忌梳打 $𝟔𝟖
✨荔枝燒酌梳打 $𝟔𝟖
梳打混合燒酌,兩杯都好易入口,
酒精同梳打份量平衡得啱啱好🥃

味道:𝟖.𝟓/𝟏𝟎
性價比: 𝟖.𝟓/𝟏𝟎
2023-07-18
  • 大蝦天婦羅卷
2023-07-24 123 浏览
泓居酒屋尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓位於尖沙咀市區17樓 景觀開揚,俯望尖沙咀三部大電視, 裏面嘅裝修燈籠,充滿日本風情玉子燒 $58 柔軟,質地細緻,味道甜甜地 內裡非常濕潤,吃起來非常好吃蟹籽沙律 $88清新前菜 青瓜絲口感清脆爽口,加上沙律醬的調味,整體味道清爽 可口怡人喜愛吃蟹籽的人 作為沙律頭盤必食之選南蠻炸雞 $88南蠻炸雞的外皮酥脆、內裡嫩滑炸到好乾身 雞皮脆到爆 好好吃 燒飯團 $58半燒焦 外層香脆飯有一定的韌性和嚼勁,配上中間的各種調味料和配料口感更加豐富多樣冷烏冬 $68冷烏冬的麵條通常都是用冷水沖洗後,加上冰塊降溫,因此吃起來非常清爽配料多樣 海苔、蔥花、蟹肉棒 簡簡單單都可以好味 配合胡麻醬汁撈呀撈
泓居酒屋
尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓

位於尖沙咀市區17樓 景觀開揚,俯望尖沙咀
三部大電視, 裏面嘅裝修燈籠,充滿日本風情

玉子燒 $58
柔軟,質地細緻,味道甜甜地 內裡非常濕潤,吃起來非常好吃

蟹籽沙律 $88
喜愛吃蟹籽的人 作為沙律頭盤必食之選

南蠻炸雞 $88
南蠻炸雞的外皮酥脆、內裡嫩滑
炸到好乾身 雞皮脆到爆 好好吃

燒飯團 $58
口感更加豐富多樣

冷烏冬 $68
配料多樣 海苔、蔥花、蟹肉棒 簡簡單單都可以好味
配合胡麻醬汁撈呀撈
#尖沙咀 @fuchi.izakaya與好友來晚餐, 吵吵鬧鬧, 說說笑笑的一夜! 甫坐下, 先送我們每人一份佐酒小食, 牛舌! 軟嫩腍滑, 超讚! ✨煙燻中拖羅沙沙 $78 ~ 廚師長推薦, 我也真心推薦! 超有驚喜! 入口一刻感受到濃濃煙燻味, 一口咬落肉質軟嫩多汁, 魚肉質地結實, 外層被煙燻過, 有著不同口感, 配上沙沙, 酸酸甜甜的, 很清新, 必點! ✨泓。他他 $198/份 ~ 廚師長推薦! 三文魚碎很嫩滑, 油脂滿滿! 卷物內包裹著青瓜等, 飯酸度適中! ✨西班牙伊比利亞黑毛豬豬肋條 $68/串 ~ 很厚的! 沒有豬肉羶味, 肉味濃郁, 肉質十份軟嫩, 肉汁滿滿的! ✨阿波尾頸肉 $58/串 ~ 阿波尾雞被稱「日本第一土雞」, 肉質QQ彈彈, 脂肪較低之餘味道相當鮮甜! ✨雞皮 $48/串 ~ 燒得十分香脆, 不會過火變乾硬, 經燒烤後完全沒有油膩感, 大愛! ✨牛舌心 $48/串 ~ 大大的一件, 肉質彈牙不會靭, 外表燒得香脆, 從來也是必點的! ✨南蠻炸雞 $78/串 ~ 外表炸得很乾身, 雞肉汁滿滿, 肉嫩皮酥, 很厚的一件! 蘸上厚厚的特調塔塔醬同食, 口感層
#尖沙咀 @fuchi.izakaya
與好友來晚餐, 吵吵鬧鬧, 說說笑笑的一夜!

✨南蠻炸雞 $78/串 ~ 外表炸得很乾身, 雞肉汁滿滿, 肉嫩皮酥, 很厚的一件! 蘸上厚厚的特調塔塔醬同食, 口感層次更豐富!
✨柚子燒酌梳打 $68 & 巨峰提子梳打 $58! 甜甜的, 頗大一杯!
  • 雞皮
  • 煙燻中拖羅沙沙
  • 阿波尾頸肉
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬豬肋條
2023-07-23 108 浏览
餐廳用酒樽做擺設,加上特色燈飾,別有一番風味。🦑魷魚糯米飯- 見到每枱都必叫大大條魷魚,我哋都好想試吓!嚟到仲係熱辣辣,點少少魷魚內臟做成嘅汁,好鮮啊🤩🍢 牛舌心 + 荔枝豚肉卷 + 豚肉燒- 牛舌心爽脆多汁,好嫩滑- 荔枝同豚肉係超級夾,無得輸🤤- 豚肉燒好重豬味,燒得啱啱好,一啲都唔乾🍣泓卷- 梗係叫返個招牌卷物試試佢,嚟到已經見到砌得好靚,上面係三文魚碎加洋蔥粒,飯卷入面有玉子蟹柳同青瓜,成個卷好matchy matchy🍳蟹玉子燒(熱)- 微甜嘅玉子配上蟹肉絲同蟹膏醬,好鮮甜🥛乳酸梳打 + 荔枝梳打- 叫咗少甜,平時好多舖頭都會話落糖水做唔到少甜,呢度嘅店員好細心真係幫我哋做到,好抵讚👍🏻人來人往嘅尖沙咀海港城對面竟然有間小店居酒屋,有夜景又抵食,仲要好舒適地可以同朋友傾吓偈食吓串燒飲吓嘢。唔使周圍排隊等位食貴價餐廳,真係鬧市中的螢火蟲🤩
餐廳用酒樽做擺設,加上特色燈飾,別有一番風味。

🦑魷魚糯米飯

🍢 牛舌心 + 荔枝豚肉卷 + 豚肉燒
- 牛舌心爽脆多汁,好嫩滑
- 荔枝同豚肉係超級夾,無得輸🤤
- 豚肉燒好重豬味,燒得啱啱好,一啲都唔乾

🍣泓卷

🍳蟹玉子燒(熱)
- 微甜嘅玉子配上蟹肉絲同蟹膏醬,好鮮甜

🥛乳酸梳打 + 荔枝梳打

2023-07-21 129 浏览
同朋友去海港城睇戲,開場前係附近揾下野食,search附近見到呢間餐廳都幾多好評,所以就上黎試下~時間比較早,所以我地去到嘅時候未係好多人,估唔到呢度幾好view~望住窗外接近黃昏嘅景色,都覺得心情放鬆好多~餐廳附送嘅前菜應該係咁一D內臟部位黎嘅,不過我唔係好知係邊部份,但係爽口嘅,煮都煮得好入味,同埋廚師處理得好好,唔會帶有肉臟個種苦臭嘅味道,怕內臟味嘅都可以試一試!跟住係成餐最有驚喜嘅魷魚糯米飯!睇餐牌見到呢道菜即刻就決定左要叫,因為冇係其他餐廳度見過~造型幾得意,份量都夠3-4人每人試下~魷魚筒入面填左滿滿嘅糯米,入口先咬到魷魚嘅彈牙,然後到糯米嘅軟糯,口感好有層次~糯米飯本身都有調味,所以就咁食都已經好好食,加埋佢配搭嘅醬汁,食落有D似海膽嘅味道,非常鮮味,又係另一個層次~係好有驚喜嘅一道菜,非常推薦!如果個醬有得單買返屋企撈下飯都一定好正~燒物我地叫左豚肉西京燒,西班牙伊比利黑毛豬豬肋條,牛舌心,阿波尾雞肉同明太子雞翼。大推豚肉西京燒同牛舌心!豚肉西京燒燒得非常嫩滑juicy,而且醬汁好惹味,甜鹹之間攞到個好好嘅平衡,好味到一個人食3串都絕對冇問題!牛舌心好厚切,嫩滑得黎又有
燒物我地叫左豚肉西京燒,西班牙伊比利黑毛豬豬肋條,牛舌心,阿波尾雞肉同明太子雞翼。大推豚肉西京燒同牛舌心!豚肉西京燒燒得非常嫩滑juicy,而且醬汁好惹味,甜鹹之間攞到個好好嘅平衡,好味到一個人食3串都絕對冇問題!牛舌心好厚切,嫩滑得黎又有D爽口,材料夠靚就算只係簡單用鹽黎調味都已經完勝!
泓卷,係三文魚salsa為主嘅卷物,不過salsa調味唔夠出,所以主要都係食三文魚嘅感覺,但每個卷都好大舊而且好足料,估唔到幾舊卷食食下都幾飽肚!

另外叫左杯巨峰提子燒酌梳打同白桃燒酌梳打,巨峰提子syrup 夠甜比較易入口,白桃個杯嘅酒味就比較出,各有各嘅好處~
2023-07-21 158 浏览
放工同朋友去海港城行陣,朋友話想食下串燒,我諗起鄰近海港城嘅中港中心頂樓有間居酒屋都唔錯。魷魚糯米飯 $88————————————魷魚彈牙又易咬開,冇筋唔會韌,包住糯米飯,配上特製嘅魷魚醬汁更加昇華魷魚嘅香味。免治雞肉棒 $68————————————配上大大隻日本温泉蛋。免治雞肉有綿綿嘅口感,入邊有少少脆骨,沾上溫泉蛋食更有順滑嘅感覺。鐵火卷 $88————————————吞拿魚壽司卷,簡簡單單,令我回想起細個嘅時候屋企人買比我食嘅壽司卷,兒時嘅味道。仲點咗幾串串燒,飲飲啤酒,簡單又愉快嘅晚上。

魷魚糯米飯 $88
魷魚糯米飯

免治雞肉棒 $68
免治雞肉棒

鐵火卷 $88
鐵火卷

仲點咗幾串串燒,飲飲啤酒,簡單又愉快嘅晚上。

2023-07-19
  • 魷魚糯米飯
  • 免治雞肉棒
2023-07-19 150 浏览
同朋友去咗尖沙咀食Lunch ,搵左間係尖沙咀中港中心上樓嘅日式居酒屋,因為係17樓高,餐廳玻璃又夠開陽所以可以望住個美景。午餐定食都有好多款選擇,好多款式都好吸引,最後我哋揀咗2 個 lunch Set share ☺️💚雜錦魚生飯定食💚💚刺身(2 點)串燒(4 串)配烏冬💚每款定食都會跟 前菜、沙律、麵豉湯,所以加埋一齊好豐富😁前菜同埋沙律酸酸地幾開胃,魚生、刺身新鮮,串燒4 款都燒得唔錯👍🏻喺呢度食lunch環境好舒服,望住窗外遠景嘆午餐好正, 同朋友三五知己聚會黎chill 下係一個好好嘅選擇。

💚雜錦魚生飯定食💚
雜錦魚生飯定食

💚刺身(2 點)串燒(4 串)配烏冬💚
刺身(2 點)串燒(4 串)配烏冬

每款定食都會跟 前菜、沙律、麵豉湯,所以加埋一齊好豐富😁

2023-07-19
雜錦魚生飯定食
刺身(2 點)串燒(4 串)配烏冬
2023-07-19 85 浏览
餐廳賣點係窗邊有大大塊落地玻璃,風景一流🌝 沖繩䐁肉炒苦瓜 $88苦瓜唔係平時勁苦嗰啲,甜甜地幾清新幾岩夏天食🌝荔枝豚肉 $48荔枝豚肉一向都係冇得輸嘅配搭,豚肉充滿荔枝嘅甜香味,又可以解膩🌝牛舌心$58一啲都唔韌,咬落去非常多汁雖然只用左鹽同黑椒黎調味,但已經夠晒入味🌝魷魚糯米飯 $88一上枱香噴噴,好有驚喜!魷魚燒得好香,入面包住糯米飯,糯米飯仲要唔係好硬,魷魚又唔韌,醬汁仲要係由魷魚內臟調配成,非常鮮味巨峰梳打 $58白桃梳打 $58

餐廳賣點係窗邊有大大塊落地玻璃,風景一流

🌝 沖繩䐁肉炒苦瓜 $88
苦瓜唔係平時勁苦嗰啲,
甜甜地幾清新幾岩夏天食

🌝荔枝豚肉 $48
荔枝豚肉一向都係冇得輸嘅配搭,
豚肉充滿荔枝嘅甜香味,
又可以解膩

🌝牛舌心$58
一啲都唔韌,
咬落去非常多汁
雖然只用左鹽同黑椒黎調味,
但已經夠晒入味

🌝魷魚糯米飯 $88
一上枱香噴噴,好有驚喜!
魷魚燒得好香,入面包住糯米飯,
糯米飯仲要唔係好硬,
魷魚又唔韌,
醬汁仲要係由魷魚內臟調配成,
非常鮮味

巨峰梳打 $58
白桃梳打 $58

2023-07-18 91 浏览
朋友話想靜靜地坐低傾偈,海港城一街之隔原來有間靚景居酒屋😛🔸松皮金錭🔸$148打卡之選! 本身以為只係好普通既一道菜,用金邊透明盒作上菜碟,金錭&舞菇用櫻花木煙燻,一打開有仙氣湧出😍配上底底既檸檬蘿蔔,感覺好Fresh! 🔸蘆筍豚肉串燒🔸$48豚肉嫩滑,包裹住爽脆蘆筍的清甜和豬肉的鮮美結合,令人一口接一口🔸魷魚糯米飯🔸$88魷魚的口感有些彈牙,搭配上糯米飯,口感非常獨特。這道菜的醬汁利用魚內藏製作,鮮味十足,也讓整道菜的風味更加豐富,非常不錯。🔸鱈魚干🔸$48🔸鐵火卷🔸$68🔸三文魚刺身🔸$78🔸巨蜂提子梳打&青蘋果梳打🔸$58 1杯
朋友話想靜靜地坐低傾偈,海港城一街之隔原來有間靚景居酒屋😛

🔸松皮金錭🔸$148

🔸蘆筍豚肉串燒🔸$48

🔸魷魚糯米飯🔸$88

🔸鱈魚干🔸$48

🔸鐵火卷🔸$68

🔸三文魚刺身🔸$78

🔸巨蜂提子梳打&青蘋果梳打🔸$58 1杯

2023-07-16 107 浏览
泓居酒屋 🏮魷魚糯米飯:$88第一次試,比較少餐廳會有依款菜式🤭雙重煙靭嘅口感,配埋魷魚肝汁非常香🙌鱈場蟹玉子燒:$58玉子燒鬆軟柔嫩,吃到濃厚的蛋香,即使無上面的醬料都好好味。我地揀嘅呢款配有蟹肉,令整體口感跟有層次,亦令味道有些鹹味中和翻~荔枝豚肉:$48豚肉包住荔枝,增加咗口感同埋味道嘅層次,可以食到荔枝嘅淡淡香甜味道😁辣酒煮花螺:$118花螺大隻多肉,而且肉質鮮甜和爽口,而且處理得非常乾淨。辣味調節得剛好,非常適合配酒的小食牛舌心:$58牛舌心肉質好爽口,配埋佢地嘅芥末醬好香😉免治雞肉棒配溫泉蛋:$68雞肉棒都幾大條,佢哋加咗唔少洋蔥喺入邊,增加左口感同埋香味😆篤爆埋溫泉蛋蛋汁一齊食好正!。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。餐廳:泓居酒屋地址:尖沙咀廣東道122-126好中港中心17樓
泓居酒屋 🏮

魷魚糯米飯:$88

鱈場蟹玉子燒:$58

荔枝豚肉:$48

辣酒煮花螺:$118

牛舌心:$58
牛舌心肉質好爽口,配埋佢地嘅芥末醬好香😉

免治雞肉棒配溫泉蛋:$68
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:泓居酒屋
地址:尖沙咀廣東道122-126好中港中心17樓
2023-07-14 63 浏览
銀鱈魚西京燒定食 $178每個定食都配左沙律、麵豉湯、餐前小食,仲有包一杯罐裝汽水或者柚子蜜。銀鱈魚有兩塊,煎到非常香,不過見到比較多油係隻碟到,沾個醬食超開胃,味道非常好,送飯一流。刺身(2點)串燒(4串)配烏冬 $148刺身總共有五塊,好新鮮,當前菜咁食。串燒賣相就好吸引,佢個醬酸酸地幾特別,一款雞、牛、香菇同大蔥,而個烏冬都幾大碗,有好多我至愛既海帶,同烏冬一齊食有更加多口感。本身想加$20食個豆腐雪糕,不過實在太飽,下次再試。
銀鱈魚西京燒定食 $178

刺身(2點)串燒(4串)配烏冬 $148