2022-10-17 102 浏览
經過尖沙咀,有間新開嘅瑞生尖沙咀酒店。原來上面有間火鍋店,就上3樓八掛下,見環境幾舒服,就入去試試。入到去舖頭非常之舒服非常乾淨。店員亦都服務周到。好多手工湯底可以選擇,例如松茸雞翅冬瓜魚鍋、火焰沙白蟹湯、藥膳醉雞鍋、金湯花膠雞煲等。 還有調味料比你自己調配火焰三椰雞湯$328火鍋湯料一嚟到,店員就落燒酒落在雞肉上,再用火槍將雞燒著,再用夾抄一抄雞,先再加湯。未食先有表演看,值回票價!火焰三椰雞湯,超足料。非常多雞肉、椰子。雞肉超滑嫩,重雞味。 飲落湯,非常濃雞味、椰子超香。 食鍋內的雞,都已經飽飽地。由於我同朋友之前都食得太多野,比較飽。 叫了一籃雜菜拼盤,同埋一份招牌牛柳粒,作火鍋料之用。招牌牛柳粒超濃牛肉味,用水煮10秒到已熟,肉質非常之滑,唔知以為食緊和牛。雜菜拼盤蔬菜種類繁多有小白菜、粟米、西洋菜、生菜、蕃茄及油麥菜。所有蔬菜非常新鮮,非常青綠,食落蔬菜索索聲、脆脆的。 新鮮椰青非常之清甜,原個椰青上。都係$48。 火鍋店還提供一啲特色飲品,有酒精及無酒精嘅打卡必點飲品。 最後我哋叫咗一杯來飲。The Cloud $58牛奶、椰汁水、棉花糖、藍色非酒精糖漿製成。 飲落甜甜地,
經過尖沙咀,有間新開嘅瑞生尖沙咀酒店。

入到去舖頭非常之舒服非常乾淨。店員亦都服務周到。

還有調味料比你自己調配

火焰三椰雞湯$328

The Cloud $58
牛奶、椰汁水、棉花糖、藍色非酒精糖漿製成。 飲落甜甜地,好有奶味。 同飲品名一樣,好似見到雲嘅感覺。打卡必點!

2022-10-13