2021-10-05 21 浏览
每次去尖沙咀食飯,諗唔到食咩我都推介朋友試吓來自東京嘅「鬼金棒拉麵」,因為味道真係好特別。店面有好多魔鬼裝飾,鐘意食辣嘅朋友一定會好鐘意,保證你進食時有留在地獄的感覺。🔥-拉麵有25種辣麻程度,食客能自由配搭。「鬼增」級係最極級嘅地獄辣挑戰,往下數另設不同辣度、不同麻度各佔5級(無、小、中、高、鬼增)。如果想試原汁原味味噌湯,建議選不辣、不麻!餐廳提供手機自助下單,所有需要嘅用品都係哂枱面,最貼心係有圍裙,唔驚彈到成身都係。👍🏿-鬼金棒味噌拉麵嘅味噌湯頭好濃厚,咀嚼多兩啖會慢慢感受到一陣麻,好正。叉燒有少少似東坡肉,唔係平時日本拉麵簿簿一片,而係好厚。經過一日慢煮之後,叉燒好入味,軟腍肥美,仲帶少少八角風味。味玉都好入味,蛋黃仲係流心!配料仲有韭菜、芽菜同粟米芯,配搭較硬身嘅粗麵,成個組合都好正。🍜-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️ 鬼金棒 (尖沙咀)📍 尖沙咀金馬倫道20號地舖
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️ 鬼金棒 (尖沙咀)
📍 尖沙咀金馬倫道20號地舖