2022-05-24
/ 𝐅𝐮𝐤𝐮𝐨𝐤𝐚 𝐇𝐚𝐦𝐛𝐚𝐠𝐞𝐮 福岡漢堡扒尖沙咀玩味十足自己用熱石燒和牛漢堡扒🪨厚福街美食餐廳多不勝數, 來自韓國嘅尼間福岡漢堡扒店更加係人氣高企, 長期滿座👍🏻未入去餐廳之前, 每張枱都燒緊漢堡扒, 以為會好大浸油煙味, 點知一入到去竟然無平時韓燒餐廳嘅油煙味😱原來餐廳每個座位都有一個抽煙筒對準舊熱石, 即刻吸走晒啲味, 咁就唔怕食完成身臭😍食物方面都幾多選擇, 有一人餐, 二人餐同普通丼飯👏🏻我就嗌左個二入餐share兩人套餐ver3: ($338)- 芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)x2- 月見味噌牛丼飯- 罐裝飲品x2- 沙律同餐湯套餐份量好大, 和牛漢堡扒係採用100%澳洲和牛, 燒嘅時候只需要切一小塊擺上熱石上面燒, 每邊反覆掉轉而且不斷按壓, 好多油脂滲出, 肉質又juicy又有牛味👍🏻 連埋蒜片一齊食, 更香食食下店員開始留意到你個熱石唔夠熱就會幫你換一個, 服務都好細心啊跟餐嘅月見味噌牛丼飯份量十足, 表面佈滿肥牛肉, 中間有一個生蛋黃, 撈勻一齊食👍🏻另外我仲加左個巨峰提子特飲, 夠冰夠有氣, 解膩一流整體來講有得食又有得玩, 技巧性唔高, 好似平時普通燒肉一樣🤣 📍
尖沙咀玩味十足自己用熱石燒和牛漢堡扒🪨
食物方面都幾多選擇, 有一人餐, 二人餐同普通丼飯👏🏻
我就嗌左個二入餐share
兩人套餐ver3: ($338)
- 芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)x2
- 月見味噌牛丼飯
- 罐裝飲品x2
- 沙律同餐湯
另外我仲加左個巨峰提子特飲, 夠冰夠有氣, 解膩一流
📍 福岡漢堡扒 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街11號地下A號舖