6天前
去咗尖沙咀Ruen Thai醫肚,星期四都坐爆哂,目測好多人黎慶生/飲酒嘆世界😀酸辣椰奶雞湯一上枱已經聞到好香濃嘅椰奶味,入口先係微微嘅酸,跟住辣味慢慢滲出!雞肉吸晒湯嘅精華,飲完成個人暖笠笠,好開胃。青檸香茅蒸鱸魚賣相已經贏晒!條魚好新鮮,魚鱗好有光澤。魚肉蒸得啱啱好,一啲都唔老,仲好鮮甜。香茅同青檸嘅清新帶出鱸魚嘅鮮味,酸酸地好醒胃,連埋啲汁一齊食,真係好正。泰式乾炒河粉係我中意既寬版河粉!寬版河粉比較Q彈,有少少似豬腸粉~個河粉鑊氣十足,河粉炒得乾彈牙,配料既蔬菜又多,每條河粉都上晒色同味好惹味!雞肉串燒雞肉燒到外皮微脆,入面依然juicy,點埋佢哋秘製嘅醬汁,勁好食~同碟仲有3大塊米粉,可以用黎包生菜+雞肉食,感覺清爽d~Rainbow float幾款水果汁加椰漿,口味比較甜~Hot chocolate 熱飲唔多選擇,呢個正常發揮
酸辣椰奶雞湯
酸辣椰奶雞湯
雞肉串燒
雞肉串燒
Rainbow float
幾款水果汁加椰漿,口味比較甜~
Hot chocolate
熱飲唔多選擇,呢個正常發揮