2021-06-03
呢間位於尖沙咀嘅南瀛水產,地點好就腳,環境仲好有日本風情,恍如置身日本咁,菜式選擇亦好多呢!🍅蕃茄沙律 $78沙律用上日本蕃茄,味道特別香甜,而且配上黑醋汁,好清新又開胃!🐟間八 $238呢個刺身係當日日本直送的,唔係日日都有的,間八切得好透薄,肉質亦好鮮味,擺碟亦好有心思,砌成花型🌸好靚🍣壽司盛$328一次可以試唒9款壽司,啱哂有選擇困難的我🤗不過多款都係每款一件,想同朋友share就難d啦😂🐣唐揚炸雞$68呢個炸雞件件都好大粒,外皮炸得香脆,內裏仲啖啖肉!🦐天婦羅大蝦$68大蝦新鮮炸起,熱辣辣,好香脆,粉漿不太厚👍🏻,加上大蝦肉質都好彈牙!🦀味噌甲羅燒 $78/件差不多每次去食浜燒都會叫甲羅燒,店員會將蟹蓋內嘅蟹膏、蟹肉、蟹籽、鵪鶉蛋同蔥花拌勻後去烤,烤過後蟹膏嘅香氣不斷,好惹味,正呀!🧡活鮑魚$78💙帆立貝$78💛蛤蜊$48另外亦揀咗幾款海鮮去浜燒,全程都有店員幫手燒,特別推薦活鮑魚,好新鮮又鮮甜,正!🍇巨峰乳酸$58🍏青蘋果乳酸$68飲品就主要有多款梳打、乳酸、汽水、果汁,仲有各式酒類,巨峰乳酸就酸酸甜甜,而青蘋果乳酸仲有粒粒果肉呢!
地點好就腳,環境仲好有日本風情,
恍如置身日本咁,菜式選擇亦好多呢!
🍅蕃茄沙律 $78
沙律用上日本蕃茄,味道特別香甜,
而且配上黑醋汁,好清新又開胃!
🐟間八 $238
🍣壽司盛$328
一次可以試唒9款壽司,
啱哂有選擇困難的我🤗
不過多款都係每款一件,
想同朋友share就難d啦😂
🐣唐揚炸雞$68
呢個炸雞件件都好大粒,
外皮炸得香脆,內裏仲啖啖肉!
🦐天婦羅大蝦$68
大蝦新鮮炸起,熱辣辣,好香脆,
粉漿不太厚👍🏻,加上大蝦肉質都好彈牙!
🦀味噌甲羅燒 $78/件
🧡活鮑魚$78
💙帆立貝$78
💛蛤蜊$48
另外亦揀咗幾款海鮮去浜燒,
全程都有店員幫手燒,特別推薦活鮑魚,
好新鮮又鮮甜,正!
🍇巨峰乳酸$58
🍏青蘋果乳酸$68