2023-09-20
大樹燒烤📍尖沙咀厚福街8號H8 12樓今日約左個好耐冇見嘅朋友去尖沙咀食飯,想搵一個地方好好傾下計,無意中搵到呢間串燒店,係厚福街H8,地點十分方便😆,一上到去就覺得餐廳氣氛好好😍😍我地夜晚6點左右到餐廳,人唔算多,但係一邊食一邊開始多人黎啦,越夜越多人👍每一張枱上都有一個鐵板爐,令到串燒可以保持溫度👍超級細心🤩🍆大大大茄子 $38/1份茄子真係超大大大條🍆茄子肉十分厚,舖滿蒜蓉,好惹味😆🐮薄切鹽烤牛舌 $38薄切但係牛味好出,火喉亦都控制得好好,唔會好韌🐮🤩🦑避風塘魷魚鬚 $48一上枱已經聞到好香,魷魚鬚份量大約有十多件,惹味又好食🦑😋開心花甲粉絲 $68/鍋花甲數量好多,粉絲完全索曬啲辣汁,朋友食到舐舐脷😋不過如果粉絲可以再多少少就好啦~宜家每人得兩啖唔係好夠喉🤣🤣🐔燒雞軟骨 $26/2串🥬燒韭菜 $28/2串🥬燒娃娃菜 $26/2串大樹燒烤提供多款燒烤嘅選擇,包括有海鮮、肉類、蔬菜類,因為叫左好多嘢食驚再叫食唔曬,所以就淨係選擇左幾款黎試下,每一款串燒好惹味🤩 有孜然粉同埋辣椒粉味道,而且每張枱上重有放左一盒孜然粉同一盒辣椒粉,如果客人想再重口味d都可以自行再加架~~紅糖爆漿糍粑
📍尖沙咀厚福街8號H8 12樓
每一張枱上都有一個鐵板爐,令到串燒可以保持溫度👍超級細心🤩
🍆大大大茄子 $38/1份
茄子真係超大大大條🍆茄子肉十分厚,舖滿蒜蓉,好惹味😆
🐮薄切鹽烤牛舌 $38
薄切但係牛味好出,火喉亦都控制得好好,唔會好韌🐮🤩
🦑避風塘魷魚鬚 $48
一上枱已經聞到好香,魷魚鬚份量大約有十多件,惹味又好食🦑😋
開心花甲粉絲 $68/鍋
🐔燒雞軟骨 $26/2串
🥬燒韭菜 $28/2串
🥬燒娃娃菜 $26/2串
紅糖爆漿糍粑 $42 /1份
最後叫返個甜品作結尾,一份有5件,炸粉好薄好香脆,咬落去有爆漿紅糖,甜甜地好好食😆
百香果冰 $36
竹蔗茅根 $14
百香果冰酸酸甜甜,飲完令人覺得好開胃, 竹蔗茅根就係鴻福堂支裝,可以清下熱氣🤣
整體黎講,餐廳氣氛好好,地點方便,適合同朋友食住串燒飲住酒黎傾計,食物相當惹味又好食,下次會黎再Encore😄