南瀛水產

Nan Ei Sui San
👦🏻👧🏻睇番之前日本旅行啲相,即刻好挂住去日本食嘢🇯🇵,我地去咗尖沙咀太兴广场楼上嘅居酒屋,主打矶烧水产💦,亦会有寿司🍣、刺身、丼饭🍱、串烧🥓同锅物🍲等等。餐厅摆放咗好多日式酒樽做装饰🍶,挂上纸灯笼🏮同纸油伞⛱️图片嘅墙壁,装修充满日式风格。仲有店内有个水缸养住几种海鲜,非常新鲜。🦀蚧味噌甲罗烧 $68蟹盖内放咗松叶蟹膏、蟹肉,仲有葱同蟹籽,中间有粒生鹌鹑蛋,烤过后香气不断涌出,入口有松叶蟹嘅鲜味同甘香嘅蟹膏好正。🦐海鲜盛合 $588全程会有店员帮手烧海鲜同调味,店员烹调嘅手法好纯熟。海鲜盛合有扇贝、鲍鱼、生蚝、蚬同蟹脚,全部都新鲜鲍鱼上枱时仲识郁添!蟹脚粗身鲜甜,扇贝大只多汁,蚬肉同生蚝肉饱满鲜美。🍣南𤅀卷 $288蟹肉卷上面有海胆、三文鱼籽、吞拿鱼蓉同甜虾,卖相吸引,入口真系充满鲜味阿!🍣黑松露鳗鱼卷 $238鳗鱼厚肉肥美,口感软绵,加咗黑松露令味道更丰富!📍 南瀛水产 (尖沙咀)尖沙咀金马伦道5号太兴广场5楼

🦀蚧味噌甲罗烧 $68

🦐海鲜盛合 $588

🍣南𤅀卷 $288

🍣黑松露鳗鱼卷 $238
鳗鱼厚肉肥美,口感软绵,加咗黑松露令味道更丰富!

📍 南瀛水产 (尖沙咀)
尖沙咀金马伦道5号太兴广场5楼
2024-04-17