2023-07-08
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🥦🥦🥦🥦🥦🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥢 北京片皮鴨$128 🆙素片皮鴨用上豆乾製造,賣相同真嘅片皮鴨有8分似!配料有紅椒、黃椒、青瓜,另外仲有必點嘅甜醬!素片皮鴨比真嘅更薄身,食落香脆,餅皮軟熟咬落煙韌,配埋配料口感清新豐富😋。🥢椒鹽白靈芝菇 $88 🆗比較少食白靈芝菇,呢款菇襯椒鹽都唔錯,口感似天婦羅,亦炸得啱啱好唔會好油膩。菇味雖然未係好出,但配料加埋椒粒都令到味道更豐富👌🏻。🥢珍貴苜蓿芽手卷 $38 🆗呢款手卷入面有素三文魚、牛油果、芒果、苜蓿芽,配料好清新鮮甜。上碟後要儘快食用,如果唔係紫菜會淋😆!🥢酸辣湯 $48飲第一啖湯已經覺得好開胃,味道微辣同微酸,好適合夏天飲😋。午市套餐(湯+點心+主食) $88🥢椰子雪耳無花果燉湯 🆙湯加入咗海底椰、雪耳、無花果、杏仁等,用料十足。椰子香氣濃郁,湯非常清甜,養顏又潤肺,好滋補😋!🥢鮮竹蒸牛肉球 🆙外形同味道好似真嘅牛肉球,但質地係偏淋身,好似薯蓉質地咁😆。🥢雪菜肉絲湯米 🆗肉絲同真肉嘅口感味道都好似,湯底稍為咸咗少少,加埋甜甜地嘅雪菜可以中和番。🥢栗子鮮奶 & 芋頭鮮奶 🆗底層係栗子蓉,面層係鮮奶,偶然仲會食到有栗子粒,好有咬口👍
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🥦🥦🥦🥦🥦🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢 北京片皮鴨$128 🆙
🥢珍貴苜蓿芽手卷 $38 🆗
🥢酸辣湯 $48
飲第一啖湯已經覺得好開胃,味道微辣同微酸,好適合夏天飲😋。
午市套餐(湯+點心+主食) $88
🥢椰子雪耳無花果燉湯 🆙
🥢鮮竹蒸牛肉球 🆙
🥢雪菜肉絲湯米 🆗
🥢栗子鮮奶 & 芋頭鮮奶 🆗
底層係栗子蓉,面層係鮮奶,偶然仲會食到有栗子粒,好有咬口👍🏻。芋頭鮮奶比栗子鮮奶更甜,芋香味香氣十足。👍🏻
🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🥦🥦🥦🥦🥦🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 慈素小聚 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道30號Mody House 8樓
#bakdiufusion #bakdiu素食 #bakdiu尖沙咀 #bakdiu油尖旺