2023-02-28
[ #caloriefoodie尖沙咀 ]• 牧 羊 少 年 與 他 的 浮 萍 •🐿-文青必訪嘅牧羊少年咖啡館✨卡里作為文青必去打個卡!!餐廳環境舒服 仲可以輕輕睇到維港夜景🌃呢間浮萍同咖啡館唔同嘅地方 喺另外仲有酒吧嘅部份🍻餐廳仲設有漂書閣 可以延續書本嘅生命٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-🍔 慢煮豚五花迷你漢堡 配波本威士忌燒烤醬 💰$118三件迷你漢堡 內裡有厚厚豚五花 厚到同塊麵包一樣高豚五花半肥瘦 即使有油脂感 但都唔會覺得好邪惡麵包皮烘得脆脆地 再塗上牛油 另外威士忌燒烤醬燒烤醬味道甜甜地 雖然掛名威士忌 但酒味就唔算濃🤣-🦐 西班牙辣椒蒜油大蝦 💰$128大約9-10隻大蝦 蝦肉爽口彈牙 調味用咗辣椒蒜油 味道十分之惹味 推薦٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و放耐咗之後滲咗少少酒味岀嚟 所以襯熱食更好😹-🦀 海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉 💰$188每一啖都有濃濃嘅海膽醬味道 感覺好鮮味貓耳朵咬落有嚼勁 少許煙靭彈牙配上黑魚子醬同蟹肉畫龍點睛 口感更豐富٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-🍫 焦糖香蕉合桃朱古力布朗尼 配雲呢拿雪糕 💰$98焦糖香蕉表層香甜脆脆 朱古力布朗尼淋上朱古力醬 朱古力味濃上加濃再配上雲呢拿雪糕 perfe
• 牧 羊 少 年 與 他 的 浮 萍 •
🐿
文青必訪嘅牧羊少年咖啡館✨卡里作為文青必去打個卡!!
餐廳環境舒服 仲可以輕輕睇到維港夜景🌃
貓耳朵咬落有嚼勁 少許煙靭彈牙
🍫 焦糖香蕉合桃朱古力布朗尼 配雲呢拿雪糕 💰$98
焦糖香蕉表層香甜脆脆
朱古力布朗尼淋上朱古力醬 朱古力味濃上加濃
再配上雲呢拿雪糕 perfect match!!!
🍺 𝙷𝚎𝚛𝚘𝚎𝚜 𝙲𝚛𝚊𝚏𝚝 𝙱𝚎𝚎𝚛 - 𝙷𝚊𝚗𝚐𝚛𝚢 𝙳𝚘𝚗𝚞𝚝 💰$88
有淡淡洛神花味 味道幾特別
🍺 𝙷𝚎𝚛𝚘𝚎𝚜 𝙲𝚛𝚊𝚏𝚝 𝙱𝚎𝚎𝚛 - 𝙹𝚊𝚜𝚖𝚒𝚗𝚎 𝚆𝚑𝚎𝚊𝚝 💰$88
比較上鐘意呢杯!! 鐘意麥味嘅朋友仔應該都會鐘意!!
📍 尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地下
#caloriefoodie