早几日同朋友们发现咗一间新开又高质嘅边炉🫕😍 就系尖沙咀嘅《全满记》,呢度嘅装修好有旧香港情怀,餐厅干净阔落,非常适合一大班朋友嚟洽吓洽吓、吹足成晚水🥳!鸳鸯汤底 🍲 沙嗲浓汤底 ($98)🍅 蕃茄粟米浓汤底汤底方面我哋拣咗个两个,沙嗲汤超级无敌浓郁,花生香味突出🥜,仲好多渣!蕃茄粟米🌽汤都又甜又香浓,两个汤都越煲越浓,色香蘗俱全🥳🐮 全满记肥牛($168)🐷 猪肉片 ($78)牛肉方面都好正,我哋拣嘅系最平嘅肥牛(仲有更高级嘅靓牛肉选择),但都又大块又靓,肥瘦适中,无论加喺边个汤底都咁正🥳 当然呢无水都有鸡肉猪肉等选择喇💕🍜 醉鸡卷皮蛋酱拌面 呢个系侍应推荐嘅菜式,醉鸡好入味!个拌面有少少香辣几惹味😚 仲有个隐藏食法,可以加埋汤汁/放入汤煮😆!🦑 水鱿 ($38)🍡 超正蟹子墨鱼滑 ($78)呢度嘅海鲜选择都好多!平有平食贵有贵食😋 我哋拣嘅水鱿感觉好新鲜干净,墨鱼滑好大份量,正🤪🧈 豆腐 ($28)🥨 炸鱼皮 ($48)🥬 唐生菜 ($38)蔬菜同其他类别我哋都叫咗少少,推介豆腐!又滑又唔易烂🤤 仲有炸鱼皮同沙嗲汤底真系好夹😋🐻🍋 全满爆柠茶系唔甜嘅好饮柠檬茶!佢系爆打柠檬茶嘅感觉

鸳鸯汤底
🍲 沙嗲浓汤底 ($98)
🍅 蕃茄粟米浓汤底

🐮 全满记肥牛($168)
🐷 猪肉片 ($78)

🍜 醉鸡卷皮蛋酱拌面

🦑 水鱿 ($38)
🍡 超正蟹子墨鱼滑 ($78)

🧈 豆腐 ($28)
🥨 炸鱼皮 ($48)
🥬 唐生菜 ($38)

🐻🍋 全满爆柠茶
系唔甜嘅好饮柠檬茶!佢系爆打柠檬茶嘅感觉,好香柠檬味,酸甜度啱啱好😍