今日同朋友去完海港城Hello Kitty打卡, 朋友话想试下尖沙咀新开好有怀旧情怀的火锅店, 位置位于重庆大厦heath 庆方地库, 好方便易揾, 入到去真系好多打卡位, 好开心, 我地坐卡位, 舒适寛敞, 仲有怀旧金曲听, 心情愉快地去享受今晚既火锅~首先拣左双拼汤底 - $118: 蕃茄粟米浓汤和沙嗲汤底, 新鲜制作, 需要耐心等候, 两款汤底味道刚好, 栗米同蕃茄, 洋葱都唔小, 沙嗲汤底就好香同惹味, 不会太咸.   店员提供了特色自家制皮蛋酱, 小小辣和有咸香味道, 点食物黎食増加味蕾的刺激感觉, 喜欢呢个皮蛋酱~*滑牛肉 - $128, 首先捞一捞只生蛋同牛肉混合左, 之后再放牛肉落去烚, 牛肉变得嫩滑, 有牛味和很新鲜~*蟹子墨鱼滑 - $78, 店家推介, 烚完好爽, 食到粒粒墨鱼, 好弹牙, 推介~*紫菜响铃(半份) - $38, 吸收了沙嗲的浓汤, 小脆和惹味*鱼皮饺 - $48 , 饺皮鱼味香浓,厚身爽滑*唐生菜 - $38, 正常发挥~*出前一丁, 最后朋友想试一次邪恶之选的即食面, 放落去沙嗲汤, 变成沙爹什锦牛肉面,都真系几好食, 佢之后要努力啲做运动啦,

蟹子墨鱼滑

*鱼皮饺 - $48 , 饺皮鱼味香浓,厚身爽滑

*唐生菜 - $38, 正常发挥~

*出前一丁, 最后朋友想试一次邪恶之选的即食面, 放落去沙嗲汤, 变成沙爹什锦牛肉面,都真系几好食, 佢之后要努力啲做运动啦, 哈哈

饮品叫左Hoegarden和夏枯草, 啤酒配火锅, 正, 我喜欢呢只味既啤酒~

整体火锅配料新鲜好味, 环境舒服, 下次会再同朋友试下其他火锅食物~
2024-02-20
蟹子墨鱼滑