《Chotto Maki - 尖沙咀》今日經過尖沙咀食咗一個好滿足嘅午餐☺️勁想同大家分享🥰平時行過漢口道,一般我都係去嗰間好出名嘅雲吞麵度食個quick meal 🥘 今日比我見到一間門面同裝修都好靚嘅日本餐廳,本身喺門口望嘅時候以為係酒吧或者西餐廳嚟㗎,但係見佢個名就知道佢係賣日式卷物既🤔好奇心驅使下入咗去望吓個餐牌,價錢唔算貴,而且仲有Combo set添,諗都唔使諗就決定食MaKi做午餐😋餐廳嘅裝修靚到邊個位都可以打卡,而且帶有少少日式風味,同埋我去嗰陣時剛剛過咗午餐時段,唔算太多人喺餐廳,所以我可以瘋狂相機先食😂講返食物先,我要左一個大Maki 再配左Combo D ,仲有一客雞翼同埋百香果茶💁🏻‍♀️Philadelphia $78呢個太卷入面嘅材料好多,有三文魚、忌廉芝士、牛油果同飛魚子,而入面應該係落咗鰻魚汁,少少甜甜地,食落有少少似食鰻魚飯嘅時候用嘅醬汁,而太卷上面亦都沾滿左蛋黃醬,味道好豐富有層次,超惹味😋💁🏻‍♀️Combo D +$48只要惠顧任何太卷或者日式車仔麵的話,就可以加錢要Combo set,我呢個配搭入邊有兩件油甘魚壽司、四件吞拿魚小卷同埋味噌湯,女仔嘅話
《Chotto Maki - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️Philadelphia $78

💁🏻‍♀️Combo D +$48

只要惠顧任何太卷或者日式車仔麵的話,就可以加錢要Combo set,我呢個配搭入邊有兩件油甘魚壽司、四件吞拿魚小卷同埋味噌湯,女仔嘅話其實未必食得晒全份😂不過我見到人哋擺出嚟咁靚其實都好想試吓好唔好食同埋新唔新鮮😎其實整體嘅魚生食落都好新鮮唔會有雪藏味,油甘魚壽司好肥美,有魚油香,而吞拿魚小卷細細粒咁食落都好香口,重點係加$48嘅Combo 都竟然咁豐富,絕對超值👍🏻

💁🏻‍♀️明太子雞翼 $48

明太子雞翼食落都好有滿足感,入面塞滿左明太子餡料,一啖咬落去有肉汁,而且個表皮脆脆地幾好食

💁🏻‍♀️百香果茶 $22
百香果茶味道清香唔會太甜,用嚟配太卷十分唔錯

叫咗咁多嘢食當然唔係我一個人可以食得晒啦😂所以我打包咗少少返屋企比屋企人試吓,另外仲再叫多咗份外賣返去添,因為味道真係唔錯同埋價錢實惠,之後再過黎一定會再試下其他口味👍🏻👍🏻小妹超級推介

2022-10-27