2022-08-04
今日約左個friend試新野食日本居酒屋,來到金馬倫道,一個小小既門口直上,一路行上樓梯發覺呢間野d裝修都幾靚,有日式燈籠,有紅葉, 有櫻花,鍾意影相打卡既 ,呢度合哂心意。講返野食先 我地兩個叫左A5官崎和牛後腿肉壽司 $78超大塊牛肉配上海膽同魚子,如果鍾意半生熟牛肉既 一定要嗌,超級有牛味濃煮鮑魚豚角 $128呢個又係一定要叫 ,豚肉同 蘿蔔炆到好冧,好入味,鮑魚用日式汁煮到入哂咪海產細味六杯子 $239三款唔同既日式魚生拖羅沙律、廣島生蠔 、海膽玉子飯可能太細杯 太吊我胃口 呢個感覺不過不失啦 如果價錢平d會抵食d原條茄子天婦羅 ( 詳細名字不記得)呢個好好食 又香口 必點既又係兩杯特色飲品一杯係星期一至三lady's night送既棉花糖飲品,藍色棉花糖配上橙色果汁 影出來係幾靚既如果經開尖沙咀可以來試試,鍾意打卡既呢度無敵#黑木亭居酒屋 (金馬倫道)網址: https://s.openrice.com/QrbS0yme5W0~uogh6Aw地址: 尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓電話: 23296669=====================#foodie #
講返野食先 我地兩個叫左
A5官崎和牛後腿肉壽司 $78
濃煮鮑魚豚角 $128
海產細味六杯子 $239
原條茄子天婦羅 ( 詳細名字不記得)
呢個好好食 又香口 必點既又係
兩杯特色飲品
如果經開尖沙咀可以來試試,鍾意打卡既呢度無敵
#黑木亭居酒屋 (金馬倫道)
地址: 尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓
電話: 23296669
=====================
#foodie #kol #尖沙咀美食 #香港 #日式居酒屋