2020-11-06 154 浏览
又一隱世咖啡室「辦館」,原來有個特別浪漫的英文名字「LOF10」,其實是「Love Often」的縮寫,洋溢著對香港社區的一份情懷。第一間店位於上環,昔日的上環,大多數的辦館由外國人經營,而「 辦館 LOF10 」上環店以前確實是間辦館,從門口留下的古老鐵閘就可得知。這間富有文青feel 的cafe 「辦館」結合咖啡館和畫廊,讓你隨時隨地都可以享受片刻悠閒寧靜🤗 而今日我就去尖沙咀 The One 分店,因為位置方便同埋行完街想揾個舒適既地方抖一抖,嘆返杯咖啡,所以就黎左呢度。「LOF10」以開放式及自然簡約設計,環境非常舒適, 最適合relax一下既地方🥰 呢度咖啡面除左可以選擇有咖啡拉花外,亦可以選擇英文短語或者自己既相片印係咖啡上面。 我哋叫一杯榛子latte 及一杯抹茶latte,野食就揀左黑松露油芝士吐司及鹹牛肉芝士吐司。 店員細心送上飲品☕🍵同吐司🥪,見到杯咖啡上既短語字樣已經好吸引,加上咖啡香味濃郁,打卡後即刻要嘆下。榛子latte 同抹茶latte 各有特色,榛子latte 咖啡味比較濃香,而抹茶latte🍵就散發出抹茶味為主,帶有淡淡咖啡香味,抹茶香濃但沒有苦澀味,配

店員細心送上飲品☕🍵同吐司🥪,見到杯咖啡上既短語字樣已經好吸引,加上咖啡香味濃郁,打卡後即刻要嘆下。榛子latte 同抹茶latte 各有特色,榛子latte 咖啡味比較濃香,而抹茶latte🍵就散發出抹茶味為主,帶有淡淡咖啡香味,抹茶香濃但沒有苦澀味,配合得剛剛好!
鹹牛肉芝士吐司
榛子抺茶
抺茶 latte
黑松露芝士吐司
黑松露油芝士吐司既黑松露比想像中有份量,而且好香松露味,鹹牛肉芝士吐司既芝士有拉司效果🧀。兩款吐司都熱辣辣新鮮焗出嚟好好味😋😋😋

题外话/补充资料: **youduud app 免費拎禮物蛋優惠: 惠顧咖啡一杯,即可免費獲取自選精美咖啡印花**
2020-11-05