2025-07-31 1332 浏览
𓌉◯𓇋【泰 仔 | 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐉𝐚𝐢】當晚落住滂沱大雨都無阻大家去食泰仔既決心一入到去餐廳幾乎滿座🥹聽講餐廳團隊都係由泰國人組成 期待值𝐮𝐩 𝐮𝐩🙈🙈▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀🦪泰式鐵板蠔餅($𝟏𝟐𝟖)從字面上以為得蠔 但原來入邊好多海鮮!包括有爽彈大蝦 肥嘟嘟鮮甜蠔仔🦪同埋鮮味十足既魷魚!整體煎得好香口😍⼀啖接一啖😆❀ 🐥招牌泰式乾燒雞河 ($𝟗𝟖)招牌菜之一 果然冇失望!超級鍾意呢隻河粉嘅口感 闊身得來帶點煙靭 而且炒得幾有鑊氣 下次絕對會想encore嘅菜式👍🏻👍🏻👍🏻❀ 🐂泰式船麵和牛金邊粉 ($𝟏𝟏𝟖)黎到泰國餐廳又點可以錯過船麵‼️見到湯底嘅顏色都覺得正宗 湯底夠濃厚 味道剛好 瞬間帶你返去泰國嘅感覺💯😚 店員仲會比其他配料你加落個湯底度 提升層次感😌❀ 🥬泰式飛天炒通菜 ($𝟓𝟖)價錢相宜 出品都無揸流攤 唯獨係唔食得辣嘅朋友要記得叫少辣❀☕️傳統泰式咖啡 ($𝟐𝟖)飲品超多選擇 今次揀咗泰式咖啡☕️唔會太甜 ❀🥥椰奶沙冰 ($𝟔𝟖)幾打卡𝐚𝐛𝐥𝐞 唔係講笑 份量真係成座山咁高😂😂但係食泰國嘢就好適合飲呢啲凍冰冰嘅嘢沙冰打得超幼細 完全冇大冰粒🧊 甜
𓌉◯𓇋
【泰 仔 | 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐉𝐚𝐢】

當晚落住滂沱大雨都無阻大家去食泰仔既決心

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀🦪泰式鐵板蠔餅($𝟏𝟐𝟖)

❀ 🐥招牌泰式乾燒雞河 ($𝟗𝟖)

❀ 🐂泰式船麵和牛金邊粉 ($𝟏𝟏𝟖)

❀ 🥬泰式飛天炒通菜 ($𝟓𝟖)
價錢相宜 出品都無揸流攤 唯獨係唔食得辣嘅朋友要記得叫少辣

❀☕️傳統泰式咖啡 ($𝟐𝟖)
飲品超多選擇 今次揀咗泰式咖啡☕️唔會太甜

❀🥥椰奶沙冰 ($𝟔𝟖)
沙冰打得超幼細 完全冇大冰粒🧊 甜度都適中 抵讚🤩

其實仲有個多士甜品好想食 奈何已經太飽
希望下次黎可以食得到!

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰

全部10分為滿分✨