2019-01-23 3098 浏览
今日個仔放假,特意帶我哋去到尖沙咀河內道(野玩田店)食多國菜, 餐廳用了木式的設計,地方又十分寬敞這裏不只是食餐的地方,仲可看到餐廳自行種植了一些有機菜,好像去到一個田園風味的餐廳,我哋今晚吃了一頓十分輕鬆、自然、舒服感覺的晚餐。餐廳自家種的有機蔬菜,是用溫室種植,可以睇到原來食緊其中的菜,是由這裏第一手採摘後即時煮食,十分新鮮同健康。餐前麵包,有法式麵包及棒棒條,麵包非常軟熟,仲係熱呼呼,再搽上牛油,非常滋味。特色紫薯濃湯,好重紫薯味,甜甜地,還有些薑味,味道不錯。巴黎汁焗時蔬$72有好多種的新鮮菜,十分清新。雞肉墨西哥餡餅,用了芝士、雞肉、洋蔥做餡,提供三種醬,有牛油果、蕃茄粒,第一次食墨西哥的餡餅,外面脆脆吔,入面軟熟,口感都十分清新鮮,好有層次感。香草燒美國野雞$248 通常係西餐廳食雞,一般都會煮到好鞋,餐廳用了鐵板上枱,仲可以保持熱度,金黃色的野雞,賣相十分吸引,好重香草味,肉質嫩滑,再配合香菜的配料,十分惹味。

特色紫薯濃湯,好重紫薯味,甜甜地,還有些薑味,味道不錯。

巴黎汁焗時蔬$72有好多種的新鮮菜,十分清新。