2023-09-14 31 浏览
朋友生日食咩好,俾我哋搵到間串燒估唔到有驚喜,咩驚喜就要睇落去啦。。首先俾大家睇吓個環境先,呢度都幾大,都算坐得幾舒服,因為我哋好早就到,所以唔算多人。餐牌係自己係紙上點。。未見到樣,見到個圖都已經樣樣都想試吓野飲種類就唔算多,不過都有呢啲選擇。先講個炸曼頭,外脆內軟,好好味,唔算好大個,記得要趁熱食。 來嘅速度都幾快,已經預先燒咗,再放喺爐上面保溫,可以俾我哋慢慢亨用整體都燒得好適中,唔會太乾,又唔會唔熟。加埋佢哋嘅孜然粉一齊食真係好正。呢個茄子真係好有驚喜,我未食過燒得咁好味嘅茄子,味道剛剛好,唔會太咸,叫左小辣,又唔會好辣,又惹味好正。燒牛舌也不差,唔會好韌,夠香口。呢個芝士年糕真係好好味,又係外脆內軟,淡淡芝士香,口感又煙靭,有驚喜。最後叫左兩個煲,份量都唔少,配佢個湯底真係一流惹味。最後一提我真係好鍾意可以自己加味料,每台都有,可以隨時調教自己嘅味道。不錯最後朋友話呢餐生日飯食得好滿意,喺呢度仲可以帶埋蛋糕上嚟慶祝添,滿足的一個晚上
朋友生日食咩好,俾我哋搵到間串燒

估唔到有驚喜,咩驚喜就要睇落去啦。。

餐牌係自己係紙上點。。

未見到樣,見到個圖都已經樣樣都想試吓
野飲種類就唔算多,不過都有呢啲選擇。
先講個炸曼頭,外脆內軟,好好味,唔算好大個,記得要趁熱食。

整體都燒得好適中,唔會太乾,又唔會唔熟。
加埋佢哋嘅孜然粉一齊食真係好正。
好正。
燒牛舌也不差,唔會好韌,夠香口。
最後叫左兩個煲,份量都唔少,配佢個湯底真係一流惹味。

2023-08-15
庆祝纪念