2018-05-24
香港人鍾意食放題,所以放題店成行成市。但大多數食肆都面對租金高企呢個問題,總會將檯拍得緊密一啲,放多張檯可以多數一單生意,結果大家都習慣逼夾下用餐。但今次朋友帶我黎呢間日·悅極尚日式放題,就打破呢個想法,原來食放題都可以好輕鬆舒服。黎到尖東麼地道,離遠已經見到呢個巨型廣告牌,大大隻字「超大型酒店式放題」,絕對可以吸引你嘅視線。呢度晚市放題價錢分為星期一至四$278,如果18:00前跟21:00後入座都只是$258,星期六日每位加$20。另外,放題時間足足有2小時30分鐘,食完仲有時間傾計,又唔會比人趕,抵讚。話明係酒店級放題,地方當然非常寬敞,呢度嘅地方大到可以間一個空間比兒童作遊戲之用。對於需要帶小朋友去食飯嘅家長,呢個服務認真吸引!,因為家長們可以安安樂樂食一餐飯了。除左地方夠大,放題最緊要就係多選擇,有刺身、炸物、燒物、一品料理、壽司等等除左order紙,仲可以出去自助攞沙律、水果、日式凍豆腐、海蝦、東風螺之類。食放題第一樣叫嘅多數都係刺身,人多就可以叫多啲,大大碟咁上檯,霸氣十足。飲品區選擇都好多,除了汽水、維他奶、檸檬茶之外,仲有韓國忌廉溝鮮奶、果汁先生等等一定有款啱你飲。炸
一定有款啱你飲。
炸雞翼、一口牛、清酒煮蜆、蟹粥等,食放題就係要盡情食自己鍾意食嘅野,滿足感爆燈呀。
特別推介呢個焗帆立貝,芝士味香濃,但仍然食到帆立貝果陣清甜。
甜品有多款精緻蛋糕,加上兩大品牌雪糕,為呢餐放題劃上完美嘅句號。