2024-07-30
行開尖東已經有幾次經過呢間嘢 每次望到都覺得一秒去咗泰國(冇去過越南利申半開放式嘅設計 用紅色做主調 仲有好多大風扇喺頂😂成個環境幾chill 不過呢個天氣去預咗會有啲熱🤍炭燒香茅西冷牛肉($138) | Rating: 7/10睇住OpenRice好多人推薦所以嗌 味道唔錯佢係將西冷薄片捲成一捲 咬住香茅拉佢出嚟就會食到香茅味醬汁好濃味 牛肉唔會乾柴 配米粉餅食 呢道應該屬於越南菜但呢個價錢得三捲就真係有啲貴!🤍馬沙文咖喱魷魚釀豬肉($148) | Rating: 8/10好少見到咖喱嘅主菜有呢個choice! 即刻嗌咗好特別地將啲豬肉碎塞喺魷魚筒入面 肉碎有啲香料味所以入口會一次過食到好多口感同味道咖喱少少辣 重椰奶香 嗌多咗份蒜蓉包餸住就perfect🤍泰式蟹肉炒飯($158) | Rating: 7/10嚟到嗰陣見到個色水有啲plain 本身都冇咩期望但食落又ok 粒粒分明但唔會過油 飯粒煙韌 幾香口不過蟹肉嘅存在感就唔太高 暫時都係冇贏到Samxxn嘅蟹肉炒飯!嘢飲嗌咗Rainbow Float同Pineapple Sky 兩杯都正常味就唔特別寫了 Rainbow Float
每次望到都覺得一秒去咗泰國(冇去過越南利申
半開放式嘅設計 用紅色做主調 仲有好多大風扇喺頂😂
成個環境幾chill 不過呢個天氣去預咗會有啲熱
睇住OpenRice好多人推薦所以嗌 味道唔錯
佢係將西冷薄片捲成一捲 咬住香茅拉佢出嚟就會食到香茅味
醬汁好濃味 牛肉唔會乾柴 配米粉餅食 呢道應該屬於越南菜
但呢個價錢得三捲就真係有啲貴!
好少見到咖喱嘅主菜有呢個choice! 即刻嗌咗
好特別地將啲豬肉碎塞喺魷魚筒入面 肉碎有啲香料味
所以入口會一次過食到好多口感同味道
咖喱少少辣 重椰奶香 嗌多咗份蒜蓉包餸住就perfect
🤍泰式蟹肉炒飯($158) | Rating: 7/10
嚟到嗰陣見到個色水有啲plain 本身都冇咩期望
但食落又ok 粒粒分明但唔會過油 飯粒煙韌 幾香口
不過蟹肉嘅存在感就唔太高
暫時都係冇贏到Samxxn嘅蟹肉炒飯!
兩杯都正常味就唔特別寫了 Rainbow Float會比較味道豐富啲
Overall嘢食只係還好 但環境就真係幾舒服
雖然天氣好熱 但坐耐咗 咁多風扇吹住又ok!
可以慢慢飲嘢傾下計 都唔會有人趕你走^^