2022-09-21
🥇少見唔油膩素菜😍.今次約既朋友仔每月都要食齋兩,為左佢我呢隻食肉獸就簡左呢間素菜😝.扮片皮鴨係一塊脆皮加一塊有肉地既炸菇菇,塊皮食落好似豬肉紙😋配料都好足有蒸到熱辣辣既餅皮同蔬菜絲,雖則老人家我平時食真片皮鴨都唔係好食餅皮,但食齋我又會夾喎😂咕嚕肉真係扮得好似冇得輸咬開舊猴頭菇一絲絲好似真肉咁😍最鍾意係個手撕杏鮑菇,超似平時大排檔嘅椒鹽白飯魚、魷魚鬚咁脆卜卜🤤.平時諗起素菜就係冇肉得黎仲分分鐘油膩過食肉,今次呢間素菜真係比到驚喜我😍事關基本上我地全部炸野都唔覺油,叫埋個叉燒炒河都係有穫氣得黎好乾爽,唔會成碟油浸咁,好過好多平時既正常炒河☺️.最後叫咗個椰皇燉雪燕,清清地冇好甜❤️岩晒食完咁多炸野潤一潤喉嚨🥰